Dočkáme se rozšíření Spider-Manova universa?

Amazing Spider-Man 2

Od té doby, co se v Sony ujali Spider-Mana, slýcháváme o rozšířujících filmech universa poměrně často. Slibován byl častokrát Venom, ten se však vlastní sólovky nikdy nedočkal. Podle nejnovějších informací se ale zdá, že studio přeci jen využije postav, na které má práva. Pochopitelně s tím, že by je představila ve vlastních filmech a klidně bez Spider-Mana.

Amazing Spider-Man 2
Amazing Spider-Man 2

Amy Pascal ze Sony Pictures Entertainment zdělila na jedné z prezentací určené investorům: „Chystáme se vstoupit do Marvel světa patřícímu Spider-Manovi. Mějte se na pozoru před novými hrdiny a padouchy.“ Generální ředitel Michael Lynton ještě dodal: „Máme ty nejvyšší ambice, abychom vytvořili pro Spider-Mana větší svět. Právě pracujeme na několika scénářích.“

Zdá se, že v době, kdy filmové komiksy jsou velmi horkým zbožím, se chtějí v Sony alespoň trochu přiblížit úspěchu nedostižného Marvelu a právě se rozjíždějícímu universu DC Comics. Je jen otázka, které spin-offy plánují. Uvidíme například již zmiňovaného Venoma, sólo Electra nebo Black Cat?

The Amazing Spider-Man 2 vstoupí do kin 24. dubna 2014. Stejně jako v první případě režíruje Marc Webb, v hlavních rolích pak Emma Stone, Andrew Garfield, Jamie Foxx, Sarah Gadon, Paul Giamatti, Dane DeHaan a další. Známými padouchy filmu jsou Electro a Rhino, spekuluje se také nad superhrdinskou sešlostí Sinister Six, tak uvidíme.