Podívejte se na zábavní park ve stylu Cameronova Avataru

Avatar (2009)

Už před dvěma lety se začalo hovořit o vzniku zábavního parku, který by byl tematicky zaměřen na filmový hit Jamese Camerona – Avatar. Ten se stal v roce 2009 vůbec nejvýdělečnějším filmem všech dob a fanoušci po celém světě napjatě očekávají pokračování příběhů z Pandory, které jsou naplánovány na tři po sobě jdoucí roky 2016, 2017 a 2018. Tvůrce James Cameron měl společně s  Lightstorm Entertainment převést svůj fiktivní svět do floridského Disney Worldu v USA. Nyní se můžete podívat na concept-arty parku, který bude součástí jedné ze čtyř lokací nejnavštěvovanější rekreační oblasti na světě.

Avatar (2009)
Avatar (2009)

Tom Staggs, předseda parků Walta Disneyho, komentoval zveřejnění náčrtů takto: „Náš sloučený tým provedl obrovský krok kupředu v přestavení Pandory jako skutečné místo pro naše hosty, kteří ho budou moci vidět, slyšet a dotknout se ho. Na vůbec prvním D32 Expu v Japonsku jsme sdíleli rané náčrtky plánu pro Avatar v Disneyho Království Zvířat a nyní s Vámi chci také sdílet některé z těchto dechberoucích obrázků společně s krátkou ukázkou toho, co můžete od parku očekávat. Ve světě Avataru se hosté setkají s úžasnými vznášejícími se pohořími, mohou se toulat noční džunglí se světélkujícími rostlinami, které budou vypadat jako živé a budou i vydávat různé zvuky. Návštěvníci také budou moci zjistit, jaké to je, vznést se do oblak pomocí létajícího Banshee.“

Avatar jako zábavní park bude umístěný mezi Africkou částí a Oázou s tím, že by některé jeho části měly zasahovat do areálu Camp Minnie-Mickey. Samotný park Království zvířat by se měl se vznikem avatarské části dočkat řady rozšiřujících změn. Disney World zahrnuje celkem 4 zábavní parky (Magic Kingdom, EPCOT, Hollywood Studios a Animal Kingdom) a podle statistik za rok 2012 navštívilo toto zábavní centrum téměř 50 miliónů hostů. Vyrazili byste zažít atmosféru Avataru na vlastní kůži, nebo vám bohatě stačí zážitky z kina?