Pád Bílého domu dostane londýnské pokračování

Pád Bílého domu

Protože jsme tento rok měli možnost vidět dvě velmi podobné akční jednohubky, nebylo by od věci si připomenout, která z nich je která. Olympus Has Fallen (Pád Bílého domu) natočil Antoine Fuqua za nějakých 70 milionů dolarů, obsadil Gerarda Butlera, Morgana Freemana a Aarona Eckharta. Snímek celosvětově vydělal 160 milionů dolarů. Tím druhým snímkem bylo White House Down režiséra Rolanda Emmericha, které se pyšnilo dvojnásobným rozpočtem, jmény jako Channing Tatum a Jamie Foxx, za to však vydělalo jen 200 milionů dolarů. A tak můžeme říci, že tento souboj vyhrál první jmenovaný.

Pád Bílého domu
Pád Bílého domu

První jmenovaný, tedy Olympus Has Fallen, je i tím, který dostane pokračování. Aby se však pořád neútočilo na prezidentovo doupě, rozhodli se tvůrci navštívit Londýn. Tentokrát se objeví skupinka teroristů přímo na pohřbu britského premiéra a tak nebude nouze o akci ani na jiném světadíle. Vrátí se i všichni tři jmenovaní. Aby však Gerard Butler nebyl na všechno sám, spojí síly s britským agentem MI6.

Pravděpodobná zápletka je tedy taková, že po smrti britského premiéra přilétá americký prezident na pohřeb, aby teroristé mohli uskutečnit svou odplatu. London Has Fallen tak může začít. Více však ví scénáristé, kterými jsou opět Katrin Bededikt a Creighton Rothenberg. Natáčet by se mělo začít někdy v polovině roku 2014.