Den nezávislosti 2 má momentálně dva scénáře

Will Smith, Bill Pullman a Jeff Goldblum

Původním důvodem, proč by se Will Smith neměl objevit v pokračování Dne nezávislosti, bylo jednoduše to, že Will Smith je docela drahým hercem. Jeho plat by totiž nešel ruku v ruce s výrobou Emmerichova nového filmu a tak to na začátku směřovalo k tomu, že se Smith nevrátí. V posledních týdnech to však vypadá, že se oblíbený herec přeci jen může o podmínkách se studiem dohodnout. 

Will Smith, Bill Pullman a Jeff Goldblum
Will Smith, Bill Pullman a Jeff Goldblum

Režisér Roland Emmerich nedávno prozradil, že v současné době má k dispozici dva scénáře. První s účastí Smithe, druhý bez něj. Také se vyjádřil, jaká existuje potenciální šance, že by se Will Smith k týmu připojil. „Vypadá to dobře“. Navíc se zdá, že Emmerich je spokojen s oběma verzemi scénáře, což je nakonec asi to nejdůležitější.

Roland Emmerich v minulosti také přiznal, že plánuje rovnou dva sequely, které by rád natočil na jeden zátah. Studio však tomuhle postupu ukázalo záda a tak si Emmerich bude muset počkat nejdříve na případný finanční úspěch, aby se vůbec trojka mohla natočit.

Co ale fandy původního filmu může těšit, jsou návraty dvou dalších ikon blockbusteru z roku 1996. Bill Pullman a Jeff Goldblum jsou oficiálně na palubě a určitě by vedle sebe rádi i kolegu Willa Smithe. Času na rozhodování však už moc není, premiéra filmu je totiž naplánovaná na červenec 2015.

A jak to vidíte vy? Přejete si návrat Willa Smithe?