Michael B. Jordan v boji proti emzákům v pokračování Dne nezávislosti?

Den nezávislosti

Michael B. Jordan je opravdu na roztrhání. Možná jste zaregistrovali novinku, ve které jsme vás informovali, že je jméno tohoto talentovaného herce spojováno s účastí v nových Hvězdných válkách. Některé zdroje uvádí, že je s ním také počítáno do restartu Fantastické čtyřky (měl by si zahrát Human Torch). Režisér Josh Trank, který se pokusí oživit klasickou, ale poněkud zapadlou komiksovou sebranku, s Jordanem spolupracoval už na loňské Kronice. Nyní se ke všemu přidaly spekulace, které s kalifornským rodákem počítají jako s hlavní postavou pokračování Dne nezávislosti.

Michael B. Jordan
Michael B. Jordan

Režisér Roland Emmerich, který před sedmnácti lety představil světu svojí vizi boje s mimozemšťany, kteří lusknutím prstu zničí hlavní města po celém světě, ale nedokážou se ubránit počítačovému viru, chce na svoje „klasické“ dílo navázat sequelem. Příběh filmu by se měl pravděpodobně odehrávat 20 let po první návštěvě agresivních emzáků na naší planetě a hlavními hrdiny budou potomci postav z prvního snímku. Jakou roli si tedy Michael B. Jordan střihne? Logicky se nabízí syn Willa Smithe, ale zatím není nic stoprocentně jisté, stejně jako samotná účast hlavní hvězdy Dne nezávislosti z roku 1996.

Will Smith ve filmu Den nezávislosti (1996)
Will Smith ve filmu Den nezávislosti (1996)

Novináři z The Wrap tvrdí, že Jordan ještě neobdržel žádnou konkrétní nabídku, ale po osobním setkání herce s režisérem to vypadá, že by měl být tento mladík oficiálně osloven během několika následujících dní. Jordan se tedy po rolích v seriálech The Wire, Sběratelé kostí nebo ve filmu Red Tails, nejspíš konečně dočká velké filmové role, kterou si nepochybně zaslouží.