Harrison Ford promluvil o možném pokračování Indiana Jonese

Harrison Ford

Indiana Jones je dnes už kultovní záležitostí. Před necelým rokem se slavný dobrodruh připomenul ve své první výpravě v kinech IMAX a zarytí fanoušci určitě ještě teď doma na svých televizích sjíždějí speciální Blu-ray edici a mačkají slzu nad posledním filmem Království křišťálové lebky, ať už se jim líbil nebo ne. Sám Harrison Ford by se ještě na jeden film cítil. Věk pro něj zdá se nehraje tak velkou roli, protože se objeví i ve třetích Expendables. Slavný herec se sám k případnému pokračování Indiana Jonese vyjádřil v rozhovoru pro The Telegraph.

Harrison Ford
Harrison Ford

„Všichni jsme byly svědky toho, jak se postava postupně vyvíjela a jsem rozhodně pro, aby se ještě jednou vrátila ve skvělém filmu, kde by ovšem nemusel nutně nakopávat tolik zadků. Pro mě osobně byla tahle postava sympatická tím, jak odvážná a inteligentní je a kdykoli se ocitne v nebezpečí, dokáže vždy přežít.“

Je fajn, že by si Harrison Ford rád ještě jednou nasadil klobouk, ale nakonec to je spíše jenom výkřik do tmy, protože šance na pokračování je v současné době dost malá. Nejenom, že práva už nějakou dobu spadají pod Disney, ale sám George Lucas prohlásil, že jde do důchodu a pracovat na velkofilmech momentálně nemá v plánu. Možná se prvnímu kroku odhodlá samotné studio Disney a někdy se dočkáme ještě jednoho Indyho, ale momentálně můžeme jenom doufat.