Rozjezd #5: Od Jurského parku k Hvězdě smrti

Týden startujeme v pořadí již pátým Pondělním rozjezdem. Dnes nás čeká pořádná nadílka sci-fi, skvělé lego kraťasy, úžasné sestřihy no a samozřejmě na prázdno nevyjdou ani fanoušci komiksů.

Všechno špatné v Jurském parku

Další epizoda Everything Wrong si posvítila na jeden z nejslavnějších filmů všech dob – Jurský park. Režisér Spielberg se svým týmem posunul sice hranice digitálních efektů na zcela jiný level, přesto ale po několikanásobném shlédnutí objevíme několik drobností…

httpv://youtu.be/7KjB-_bjOJs

Superstřih NEEEEEEE!

Nejslavnější filmové výkřiky „NOOOO“ v jednom skvělém sestřihu přináší supercutonline. Na jejich Youtube profilu se pak dočtete, které filmy byly do tohoto minutového skvostu zahrnuty.

httpv://youtu.be/Ek2IZlyAwwM

Star Wars a Gangnam Style

Akce Dance-Off With the Star Wars 2013 Star nabídla několik zábavných tanečních čísel. Mezi ty nejlepší patřil Gangnam Style se všemi nejznámějšími postavami vesmírné ságy. Snad jen škoda, že nemáme delší záběr ;-).

httpv://youtu.be/JZi6hO7V9Kg

Lego: Voják vs Vetřelec

Další parádní Stop Motion akce je tady. Dnes se podíváme do vesmíru, kde přeživší voják bojuje proti vetřelci ze stejnojmenného filmu. Jak takový fight v podání lega může vypadat, to se mrkněte zde.

httpv://youtu.be/O7g6pIW8E18

10 nejlepších sci-fi bitev

Náš seznam to sice není, ale nabízí několik zajímavých tipů. Přes novodobé blockbustery se dostáváme i ke starším kouskům, které v minulých letech na poli kinematografie něco znamenaly a znamenat budou.


Lego: Úvod z Casino Royale

První bondovka s Danielem Craigem je stále v mnoha očích pasována na tu vůbec nejlepší, kterou britský blonďák natočil. A tak asi nikoho nepřekvapí, že si někdo dal prácičku s předěláním úvodní sekvence do formy lega.

httpv://youtu.be/hQh4hMnxdak

Iron Man 3: Animovaný útok

První akce ze třetího Iron Mana byla technicky a vizuálně naprosto strhující. Kdo film viděl a rovněž se mu útok na vilu zamlouval, ocení následující video, ve kterém se podíváme na vše, co jsme spatřili v kině, jen s úžasnou kresbou navíc.

httpv://youtu.be/GiZRuOxiCGw

Pocta Star Treku

V Americe zavítal do kin Star Trek Into Darkness a tak se autor tohoto videa rozhodl nás pořádně navnadit. V sedmiminutovém sestřihu figuruje dvanáct snímků a vskutku jde o úžasnou podívanou, pokud tedy jste fanda série…

httpv://youtu.be/4Agt-cwDI34

Hvězda smrti nebo Enterprise

Ano, dva fenomény mohou fungovat spolu snad jen v myšlenkách filmových fandů. A tak se jeden z nich rozhodl natočit tento krátký snímek stylem Found Footage, kde se právě světy Hvězdných válek a Star Treku střetnou do jednoho. A výsledek? Na jedničku.

httpv://youtu.be/v69RuwsGv_I

Příští pondělí se nezapomeňte vrátit ;-).