Mendes 24. Bonda nenatočí

Skyfall - Daniel Craig a Sam Mendes

Přestože se již schylovalo k tomu, že po dlouhé době natočí stejný režisér dvě dobrodružství s Bondem po sobě, nestane se tak. Mendes se nedávno nechal slyšet, že jeho angažmá pro 24. Bonda je již prakticky hotovou záležitostí. Nicméně teď potvrdil, že na režisérskou stoličku neusedne. Co ho k tomu vedlo?

Skyfall - Daniel Craig a Sam Mendes
Skyfall – Daniel Craig a Sam Mendes

Možná v tom bude něco víc, každopádně oficiálně prohlášení režiséra zní takto: „Bylo to velmi těžké rozhodnutí odmítnout štědrou nabídku producentů. Natáčení Skyfallu byla pro mě jedna z největších zkušeností mé kariéry, ale mám momentálně hodně práce v divadle, konkrétně tedy s hrami Král Lear a Karlík a továrna na čokoládu. Na tyto projekty se teď musím soustředit. Jsem poctěn, že jsem mohl být členem bondovské rodiny a doufám, že se v ní někdy v budoucnu zase objevím.“

Své řekli i producenti Barbara BroccoliMichael G. Wilson: „Spolupráce se Samem byla úžasná. Vždyť stojí momentálně za nejúspěšnějším dílem Bonda. Rádi bychom s ním spolupracovali na dalším filmu, ale zároveň respektujeme jeho rozhodnutí pracovat na jiných projektech. Doufáme, že s ním ještě spolupráci navážeme.“ S dalším Bondem se stále počítá pro příští rok, vrátí se všichni hlavní herci ze Skyfallu.