Jak to vypadá s filmovým zpracováním Venoma?

Venom

Mimozemský symbiont Venom je jistě jednou z nejoblíbenějších postav z příběhů o Spider-Manovi. Na filmových plátnech se poprvé, a zároveň zatím i naposledy, objevil ve třetím dílu ságy o pavoučím muži. Nicméně ve fázích příprav se stále nachází plánovaný film, který by se měl točit právě kolem Venoma.

Venom
Venom

Scénář k připravovanému snímku byl napsán již v roce 2008 scénaristy Zombielandu Rhettem Reesem a Paulem Wernickem. O rok později se k projektu připojil režisér Gary Ross, který napsaný scénář ignoroval a plánoval pojmout postavu Spider-Manovy nemesis jinak. Ross u filmu dlouho nevydržel a šel si radši zrežírovat Hunger Games. Na jeho místě ho na jaře minulého roku nahradila nová režisérská hvězdička Josh Trank (Kronika), ten má teď plné ruce práce s rebootem Fantastic Four. Je tedy otázkou, kdy se Venoma v kinech dočkáme.

Josh Trank
Josh Trank

Reese a Wernick se shodují na tom, že jejich verze scénáře pravděpodobně nebude zfilmována. Mezi sepsáním scénáře a současností se stala celá řada věcí, komiksové filmy se dost změnily, stejně jako tlak filmových společností na jejich úspěch. Příběh byl podle scénáristického dua temnější a realističtější než Venomova role ve třetím Spider-Manovi. Abychom si mohli udělat nějakou představu, svěřil se nám scénáristický tandem s jednou scénou, jež má ilustrovat celý tón příběhu. Venom by putoval městem, přeskakoval by z osoby na osobu, každá z osob se při setkání se symbiontem stane velmi násilnou, tak násilnou, že by hned praštila jinou osobu, na kterou by se symbiont zase přenesl.

Film v podání těhle dvou mohl být pořádným nářezem. Bohužel, zub času zřejmě na příběhu i na diváckých očekávání notně zapracoval a tak se budeme muset spokojit s jinou komiksovkou od Reese a Wernicka. Oba pánové společně napsali scénář k Deadpoolovi, prakticky nepřemožitelnému mutantovi, jež se mihl ve filmu X-Men Origins: Wolverine.