Gangy New Yorku jako televizní seriál

Gangy New Yorku / Daniel Day-Lewis

Že se uznávaní režiséři čím dál tím častěji pouští do televizních projektů už není žádným překvapením. Nedávno jsme zmiňovali účast Stevena Spielberga na Napoleonovi, dnes tu máme dalšího významného tvůrce Nového Hollywoodu – Martina Scorseseho. Ten se vrátí zpět o nějakých 11 let a dá vzpomenout na své Gangy New Yorku.

Gangy New Yorku / Daniel Day-Lewis
Gangy New Yorku / Daniel Day-Lewis

Scorsese stejně jako Spielberg není na seriálovém poli nováčkem. Produkčně totiž stále zaštiťuje úspěšný Boardwalk Empire, jehož první díl i sám režíroval. Co se Gangů týče, film z roku 2002 byl natočen na motivy knihy Herberta Asburyho z roku 1928. Scorsese se nyní nechal slyšet, že děj seriálu by se měl odehrávat na konci 19. století a měl by sledovat gangy ve městech New York, Chicago a New Orleans. Čili podobný koncept jako tomu je v Boardwalk Empire? Kopa charakterů, minipříběhů a provázaných dějových linek? Proč ne?

„Tato éra americké historie je nesmírně bohatá na výživné charaktery a příběhy, které se prostě do formátu celovečerného filmu nevejdou. Televizní série nám umožňuje dostatek času a prostoru dostatečně vykreslit ten barvitý svět a postihnout veškeré jeho důsledky pro společnost,“ říká nadšeně Scorsese. Projekt zatím nemá určenou televizní stanici, nejvíc se skloňuje HBO.