Objeví se v Iron Manovi 3 další členové Avengers?

Minulé léto se světem přehnalo tornádo se jménem Avengers. Joss Whedon nám ukázal, že tu stále jsou lidé, kteří dokážou udělat megaúspěšný komiksový film bez inspirace Nolanovými trháky.  Tým superhrdinů vydělal po celém světě něco málo přes jeden a půl miliardy dolarů, a to už je pořádný pytel chechtáků. Je proto příliš odvážné předpokládat, že se členové týmu objeví i ve filmech o jiných superhrdinech? Co třeba ve třetím dílu série o železném muži?

Iron Man 3

Přestože režisér Shane Black spolu s prezidentem Marvelu Kevinem Feigem neoblomně tvrdí, že Iron Man 3 nebude mít s Avengers nic společného, Robert Downey Jr. se o možnosti výskytu ostatních „mstitelů“ ve filmu rozpovídal: „Avengers byly neskutečnou úlevou a potvrzením vize Kevina Feige. Kevin to vymyslel tak, že dalším krokem je přivedení někoho jako je Shane Black a – bez předstírání, že Avengers neexistují – nový pohled na Tonyho (Tony Stark = Iron Man) svět, o kterém si myslí, že bude, zaprvé, zábavným snímkem pro publikum a zadruhé, bude skvělý svým vlastním způsobem, jným než Avengers. Přesto si nemůžeme pomoci, ať se podíváte do kteréhokoliv marveláckého filmu, najdete tam situace, kdy by nějací hrdinové mohli být nápomocni. Takže, ano, hodili by se tam, v tomhle filmu bych je ale zatím nečekal.“

Iron Man 3

Downey tedy připouští možnost toho, že bychom mohli superhrdiny vidět i v jiných filmech, než jen v jejich vlastních. Možná se už teď někde spřádají plány o zakomponování Iron Mana do filmu o Ant Manovi, či přátelské návštěvy Kapitána Ameriky v Asgardu. Vypadá to, že se máme na co těšit. Nejdřív ze všeho se ale můžete těšit na třetí dobrodružství Tonyho Starka, milionáře, playboye a vynálezce, známějšího pod jménem Iron Man. V kinech ho očekáváme 2. května 2013.