První reakce na Tarantinova Djanga

Ačkoliv do premiéry nového snímku Quentina Tarantina pár týdnů zbývá, tak několik šťastlivců ho již mohlo shlédnout při víkendové projekci. Šlo zejména o vysoce respektované profesionály z různých odvětví a přestože je úplné hodnocení filmu stále pod přísným embargem, tak o zásadní dojmy se přeci jen podělili. Všichni se shodují zejména v jednom – že je film ohromně vtipný. Dále byla odhalena stopáž, která činí 2 hodiny a 40 minut. Nyní se podívejme, jaké že jejich reakce byly.

Anne Thompson prohlásila, že jde o „super násilný spaghetti western“ a Samuel L. Jackson s Christophem Waltzem si snímek ukradli pro sebe. 

Spisovatel a režisér Rian Johnson zase vysoce hodnotil výkon Leonarda DiCapria, kterého označil jako „nadějného pro Oscara“ a film samotný hodnotil jako „úžasný“


Spisovatel David Ehrlich použil v souvislosti se svým nadšením výraz „holy shit!“ a dále se o filmu vyjadřuje jako o „brutálně povedené spaghetti komedii“ a dokonce snímek označil Nejlepším americkým filmem roku 2012.

Nyní reakce od dalších lidí, kteří se projekce účastnili.

Jistý Jeff Goldsmith napsal, že je Django od začátku do konce „fantastický, elegantně vtipný, skvěle akční se skvělými dialogy“ . Všechny herecké výkony byly podle něj na stejné úrovni a i přes značnou délku si přál, aby byl film delší.

A uživatel s přezdívkou D-Dub byl nadšen z výkonu Dona Johnsona a jeho herecké spojení s Christophem Waltzem označil za „úžasné“. Film samotný hodnotí jako „legrační, bláznivě násilnický a řádně vtipný“.

Podle prvních reakcí si myslím, že se můžeme těšit na ryzí Tarantinovku, která nepostrádá nic, čím je Quentin ve svých filmech znám – humor, akce, vtipné dialogy a skvělí herci. Taky myslíte, že se nyní stává čekání na premiéru už opravdu nesnesitelným? 🙂