Justice League v rukou Jonathana Nolana?

Jonathan Nolan, mladší bratr slavnějšího Chrise a zároveň spoluautor scénářů k posledním dvěma dílům Temného rytíře nebo Dokonalého triku, možná plánuje režisérský debut ve velkém. Hvězdná týmovka Justice League zažije premiéru v roce 2015 a my vlastně pořád nevíme, kdo ji natočí. Ujme se této role snad Jonathan Nolan? To také nevíme určitě, ovšem Jonathan k budoucímu největšímu trháku od DC Comics má co říci.

„Jsem z Justice League ohromně nadšený. Už v dětství jsem byl Batmanův velký fanoušek. Ve skutečnosti to byl jediný hrdina, který se mi líbil. Chvíli jsem četl i Kapitána Británie, jelikož jsem byl britské dítě vychovávané ve Spojených státech. A samozřejmě došlo i na Wolverina a Spider-Mana, ale fakt jenom na chvíli. Batman byl prostě jenom jeden. Strašně moc se mi líbí koncept Justice League. Batman v ní bude tak trochu jako černá ovce rodiny.“

Poté ještě talentovaný tvůrce mluvil o tom, jak s Chrisem vytvořili Batmana v téměř reálném světě a jak moc se samotná postava Bruce Wayna mění s novými a novými tvůrci filmů. Také přišla řeč na Robina v The Dark Knight Rises.

„Joseph Gordon Levitt byl pro příběh třetího Batman moc důležitý. Strašně moc se mi líbila scéna, ve které John Blake (Gordon Levitt) vykládá Bruceovi, že zná jeho pravou identitu. Blake jako malý chlapec hned poznal, že se dívá na Batmana. A právě tato scéna strašně moc připomíná tu z Dokonalého triku, kde malé dítě sleduje trik se zmizením ptáčka. Děti nevidí iluzi, vidí holou pravdu.“

Jonathan během spoluprací s bratrem nasbíral hromadu zkušeností. Dokázal by ale úspěšně převést na plátna takový velký projekt, kterým budou Justice League? A ještě k tomu v režijním debutu?