Star Wars 7 budou mít vlastní příběh

Star Wars, fenomén jehož světem včera zahýbala zpráva o prodeji Lucasfilm společnosti Disney. Mnoho lidí to naštvalo, hodně lidí je nadšených, já osobně patřím do té třetí velké skupiny – jsem jen zvědavý. Tato událost je však již za námi a Disney neztrácí ani den a už ví, že nová epizoda Star Wars nebude vycházet, navzdory spekulacím a přáním fanoušků, z knižní trilogie o admirálu Tharnowi, kterou napsal Timothy Zahn.

Tyto knihy se odehrávají hned po vítězství rebelů na konci epizody 6, kdy se rebelové snaží ustanovit funkční vládu a zároveň vyřídit poslední zbytky impéria. Objevují se v nich všechny hlavní postavy z původní trilogie (Luke, Leia,  Han a Chewie). Jejich protivník je Grand Admiral Thrawn, který se snaží svrhnout Novou republiku za pomoci Dark Jediho. Ačkoliv by to byla výborná trilogie pro stříbrné plátno, Disney se vydá jinou cestou.

Člověk z Lucasfilms řekl jen krátce: „Star Wars 7 budou mít originální příběh“.

Zatím však nikdo nemá jasno, co si pod pojmem „originální příběh“ představit, ani to, kdo bude psát scénář, dokonce ani to, zda se původní postavy v podání Marka Hammila, Carrie Fisher a Harrisona Forda objeví v nových filmech. Tvůrci však doufají, že se podaří dostat je na plátno alespoň v nějakém tom cameu. Vyvstává však otázka týkající se současného stavu jejich tělesné schránky – nikdo nemládne, dokonce ani Jedi, Princezna nebo nejlepší pistolník v galaxii.

K aktuálnímu dění kolem Star Wars se vyjádřil i představitel Luka Skywalkera, Mark Hamill (aktuálně mu je 61), a řekl:

„To co George udělal (prodej Lucasfilms) je něco, co jsem naprosto nečekal, dozvěděl jsem se o tom na internetu, jako všichni ostatní. Měl jsem od něj jeden nepřijatý hovor den před prodejem, ale když jsme spolu naposledy mluvili, před cca. 3 týdny, tak se o ničem nezmínil. Přes léto jsme (Mark a Carrie Fisher) byli s Georgem v kontaktu, říkal že plánuje epizody VII, VIII a IX a že práci na nich povede Kathleen Kennedy (nová vedoucí Lucasfilms). Když jsem šel s Carrie a s Georgem na oběd, myslel jsem, že bude mluvit, buďto o odchodu do důchodu, o seriálu, nebo o 3D převodu (tady nebo zde), takže když řekl: „Budeme točit další trilogii,“ vypadlo ze mě něco ve smyslu: „To si děláte srandu!!!“ a pak jsem se začal smát . Ale pokud se na celou událost (prodej a pokrčování) podíváme i z druhé strany, ne jako fanoušci, tak uvidíme, že Disney neuškodil ani Marvelu nebo Pixaru, tak proč by se to mělo stát Lucasfilms. Jsem hrozně zvědavý jak se to všechno vyvine. “

Na otázku, zda Mark ví něco o příběhu chystané sedmičky Star Wars, řekl:

„No, vlastně ne. George mluvil jen o scénáristech a o tom, že nebude v režisérském křesle. Asi jen chtěl, aby jsme o jeho plánech věděli dřív než ostatní. Doslova řekl: „Nesmíte to nikomu říct!“ Dokonce i teď jsem nervozní, že o tom mluvím (smích). “

Star Wars se na plátna vrátí se sedmou epizodou v roce 2015.