Kina ovládl Liam Neeson

Uběhl další týden a kina momentálně ovládá Liam Neeson s pokračováním akčního hitu 96 hodin. I animák Hotel Transylvania pořád pěkně vydělává a žebříček tržeb se zase trochu pozměnil. Jak to tedy vypadá za víkend od 5. do 7. října?

1) Taken 2

Liam Neeson před čtyřmi roky udeřil skvělou oddychovou akční podívanou, kde nakopal spoustu zloduchů za to, že si dovolili unést mu dceru. V novém pokračování se děje v podstatě to samé a i na druhý pokus jsou kina hojně navštěvována. Liam je úspěšný a peníze se jenom sypou. Za premiérový víkend vydělalo pokračování skvělých 50 milionů, což je dvojnásobek oproti prvnímu dílu. Celosvětově zaznamenal film prozatím 117 milionů a rázem se dostalo do čísel, které pro studio Fox znamená zisk.

Kina

Trailer: Taken 2

2) Hotel Transylvania

Adam Sandler jako animovaný Dracula také vydělává skvěle. Od minule se sice jedná o propad o 38%, ale 26 milionů také není k zahození. S 107 miliony celosvětově je Hotel Transylvania 20 milionů v plusu.

Kina

Trailer: Hotel Transylvania

3) Pich Perfect

Do kin zavítala také komedie s Annou Kendrick v hlavní roli. Film o pěvecké školní skupině si po pomalém rozjedu za druhý víkend vydělal 14,7 milionů dolarů a celkově se tržby zastavily na pěkných 22 milionech.

Kina

4) Looper

Sci-fi nářez s Brucem Willisem a Gordonem Levittem zaznamenal po prvním týdnu solidní propad a to až o 41%, což se na tržbách projeví. Momentálně s 12 miliony za tento víkend se celosvětové tržby ustálily na příjemných 40 milionech.

Kina

Preview: Looper

5) Frankenweenie

Po průměrných Temných Stínech vypustil Tim Burton svůj dlouho připravovaný animák stylem hodně připomínající Mrtvou Nevěstu. I tento kousek ovšem nevydělává tolik, jak by bylo ideální. Po prvním víkendu si tenhle roztomilý zombie pejsek vydělal 11,5 milionu a to je určitě fajn, ale stále musí dohánět rozpočet 39 milionů.

Kina

Trailer: Frankenweenie

Filmy pod TOP 5

6. End of Watch (4 mil.)

7. Trouble with the Curve (3,9 mil.)

8. House at the End of The Street (3,7 mil.)

9. The Master (1,8 mil.)

10. Finding Nemo 3D (1,5. mil.)