David Duchovny o pokračování filmových Akt-X

Člen redakce filmového serveru Collider si popovídal s Davidem Duchovnym ohledně potenciálních možností k třetímu celovečernímu filmu Akta X. Jaký názor ohledně této kapitoly má herec, který hraje Foxe Muldera?

Mluvil jsem s Frankem Spotnitzem (napsal a produkoval dřívější filmové Akta X) a on mi řekl, že by bylo kulturním zločinem, kdyby se nenatočil další díl. Prý není pozdě na to, něco vymyslet, ale zároveň by společnost FOX neměla otálet, jinak se podle jeho slov Akta X již nikdy neposunou dále a skončí v zapomnění. Co vy na to, Davide? Myslíte si, že příběh Akt X je již dovyprávěn a není možné jej posunout dál?,“ ptal se redaktor.

Akta X nemůžou být nikdy na konci. Na nich je krásné to, že to je otevřená knížka. Je zde nekonečně mnoho možností, jak pokračovat. Mulder a Scullyová prostě pátrají pořád a hledají odpovědi, protože to mají v povaze. Seriál i filmy, obě složky byly koncipovány tak, že není jasně definovaný konec,“ uvedl na úvod seriálový Fox Mulder.

„Osobně bych velmi rád šel do dalšího dílu a upřímně řečeno nevím proč studio nemá větší zápal. Vždyť je to jejich produkt, který má u diváků stále velké slovo. Ovšem já nejsem producent a nemohu věci kolem Akt X ovlivnit. Propadáky jako Green Lantern používám jako špatný příklad toho, když se studio snaží vytvářet něco nového a nevyzkoušeného namísto toho, aby investovalo do své značky, ale nemám pravomoci se o to starat,“ uvedl David Duchovny.

Myslím, že Chris Carter (tvůrce Akt X) pracuje na nových nápadech pro filmové pokračování. Bohužel poslední kousek dopadl špatně. Měli jsme k dispozici pouze 25 mil. dolarů. Výsledkem byl spíše nezávislý film. Špatným tahem byl také letní termín premiéry. V tom roce vyšel Dark Knight a nemůžete s takovými velkofilmy soutěžit s rozpočtem 25 mil. dolarů. Akta X mají být akční film, což se posledně nepovedlo,“ uzavřela s notnou dávkou pesimismu hvězda seriálu Californication.

Oba filmy Akta X a Akta X: Chci věřit, nakupujte ZDE.