Pozvání: Suits – 2. řada

Parádní seriál ze světa prestižní právnické firmy v New Yorku, Suits, začal diváky bavit druhou řadou. Máme za sebou tři díly, věci se začínají pořádně roztáčet, pojďme si tedy seriál představit blíže pro ty z vás, kteří jej zatím neznají.

Nejdříve info v kostce. Pearson – Hardman patří k nejlepším právnickým firmám v USA. Zde se setkáváme s jedničkou v oboru. Harvey Spector (famozní Gabriel Macht – SWAT) je úspěšný, elegantní a přitažlivý chlapí. Jeho sebevědomý je hodně vysoko, ale může si to dovolit – je nejlepším ve firmě. Jeho pomocníkem je mladík Mike Ross, který má dar fotografické paměti. Co si přečte, to si pamatuje a rozumí tomu. Společně řeší případy každodenního života. Veškeré info najdete zde.

Druhá řada začala uprostřed června a má 16 epizod. V Česku vychází nový díl vždy v pátek. Pro ty z vás, kteří vědí o co jde, ale zatím druhou řadu nezačali sledovat, zde mám popis toho nejdůležitějšího a nejlákavějšího, co se již stalo a co se stane.

Harvey vs Daniel

Největší událostí počátku druhé řady je návrat (dříve v seriálu neviděného) spoluzakladatele firmy – Daniela Hardmna. Nečestného, na první pohled slizského a proradného právníka. Z jeho příchodu není nadšen zejména Harvey. Ti dva mají mezi sebou nevyřizené účty, oba znají nějakou tu špínu na toho druhého. Tohle bude jeden z taháků celé druhé řady, protože Daniel se zatím vykresluje jako někdo, kdo má tajný plán, jak odstranit své nepřátelé. Prvním na mušce je Harvey.

Tajemství

Mike stále drží pod pokličkou své nepříjemné tajemství, o kterém ví pouze Harvey. Avšak pozor, toto tajemtsví se dozvídá i šéfka celé společnosti – Jessica Pearson. Jak tohle asi dopadne?

Láska

Mike a Rachel spolu začínají chodit. Jiskra se mezi nimi rozhořela na konci první řady. Ovšem oba chtějí do vztahu s jasnou a nekompromisní upřímností. Jenže Mike nemůže říct své tajemství, což mu důrazně doporučí i jeho mentor Harvey. Konkluzi se dozvíme vzápětí. Vyhraje láska nebo tajemství?

Luis

Nepříjemný muž druhého sledu – Luis Litt začíná čím dál tím víc žárlit na úspěchy svého rivala Harveyho. Pohrává si s myšlenkou odchodu z firmy, protože se cítí nedoceněný. Zatím jej nevidíme u žádného případu, avšak jeho velká chvíle přijde ve třetím díle.

Harvey vs minulost

Harvey se hned ve čtvrtém díle znovu „popere“ se svým starým známým, kterého jsme mohli spatřit v první řadě. Víc neprozradím, ale věřte, půjde do tuhého.

Co můžeme čekat dál

Mikovo tajemství i v budoucnu jistě podstoupí další těžké zkoušky, stejně tak jeho vztah/nevztah s Rachel. Luis Litt bude zřejmě i později řešit svou budoucnost, zatímco Jesicca bude jistě i nadále krotit nepříjemnou atmosféru mezi Harveyem a Danielem, který si jistě dělá zálusk na firemní trůn.

Pokud jste alespoň zakopli o první řadu a nevíte, zda máte sledovat tu druhou, dovolte mi abych vám doporučil, že byste měli. Seriálová sezóna s hity jako HIMYM nebo BBT skončila, na řadu přicházejí tak alternativní kousky. Suits je perfektní drama s pestrou škálou bavících postav, kterým buď fandíte nebo nesnašíte. Ženské postavy jsou stejně dobré jako mužské a nehrají jen druhé (a ostravné) housle jako v jiných seriálech.

Každý případ je skvěle podán a nemusíte být studovaným Matlockem, abyste porozuměli, o co tam vlastně jde.

Seriál vychází na stanici USA HD ve čtvrtek, u nás ke stažení v pátek. Jeden díl má cca 40 minut bez reklam.