Box office č. 12: Nový Spider-Man střádá miliony

Po týdnu do amerických kin vtrhl restartovaný Spider-Man a thriller Saveges a trochu zamíchali žebříčkem tržeb za víkend od 6. do 8.července.

1) The Amazing Spider-man
Pro někoho očekávaná událost roku a pro jiného zbytečný restart pod taktovkou Marca Webba a Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hlavních rolích si nevede špatně, ale na letošní absolutní špičku to ovšem mít nebude a i přes to, že filmu předcházela masivní propagační kampaň. Oproti minulé sérii od Sama Raimiho ve výdělcích za premiérový víkend hodně zaostává. Za první víkend nastřádal 62 milionů a celosvětově zatím 346 mega.

Tržby za první víkend: Spider-man, Spider-man 2, Spider-man 3 

2) Ted
Sprostý medvídek od režiséra Setha MacFarlaneho pořád skvěle vydělává a s 32 miliony za poslední víkend a 139 miliony celosvětově je výrazně v plusových číslech.

3) Brave
Že by byl nový animák od Pixaru výrazně v plusu, se říct nedá. Za poslední víkend si takhle zrzka s lukem připsala dalších 20 mega a celosvětově se vyšplhala na 213 milionů, ale to je zatím jenom o 28 milionů více než rozpočet filmu.

4) Savages
Thriller s hvězdným obsazením (Benicio Del Toro, Salma Hayek, John Travolta) a režiséra Olivera Stonea, který režíroval oba díly Wall Street, vydělal za první víkend 16 milionů. S rozpočtem 45 milionů to žádný zázrak není.

Savages: Trailer

5) Magic Mike
Film o partě chlapů pracujících jako striptéři za směšný rozpočet 7 milionů a zvučnými jmény jako Channing Tatum nebo Matthew McConaughey, si za poslední víkend připsal dalších 16 milionů a z domácích kin už mají celkový zisk  75 milionů.

Filmy pod TOP 5
6. Tyler Perry’s Madea’s Witness Protection (10 mil.)
7. Madagascar 3 (7,5 mil.)
8. Katy Perry: Part of Me (7,1 mil.) NOVINKA
9. Moonrise Kingdom (4,5 mil.)
10. To Rome with Love ( 3 mil.)