V komiksovém světě se rozhořel oheň války

Tahle zpráva se filmu týká jen nepřímo. V Marveláckém univerzu se před několika týdny rozjela pořádná událost. Začala vycházet komiksová série Avengers vs X-men a tvůrci slibují, že něco takhle velkého tu nebylo od Civil War. Na Zemi se totiž vrací tzv. Phoenix Force, kterou dost dobře znáte pokud jste viděli třetí X-meny. Tato mocná síla tedy míří zpět a pro naši planetu to nevypadá dobře. Kousek od základny  Avengers dopadlo hořící „cosi“ a ve troskách byl starý známý Nova, který jim tuto neradostnou novinu sdělil. Proto vyrazili Tony Stark i Steve Rogers informovat tři nejdůležitější osoby. Nejdříve se situací seznámili prezidenta, poté Steve navštívil Wolverina a nakonec vyrazil s Avengers tam, kam má pravděpodobně Phoenix namířeno. Utopia, domov X-menů. Ovšem domluva s Cyclopsem nebyla taková, jakou ji čekali. Po řadě neúspěšných argumentů se začalo bojovat. A začíná to být čím dál tím zajímavější.

AvX nevychází samostatně. Současně k této sérii vychází série Versus, která se týká jen soubojů mezi určitými postavami. V prvním čísle to byl Namor/Thing a Magneto/Iron Man (ani jeden duel není tak jednoznačný jako to vypadá) a čeká nás mnohem víc. Série je také plná zajímavých a známých postav (dnes už je neznají jen čtenáři komiksů, ale po celovečerňáku znají Avengers skoro všichni). Za Avengers např. Captain America, Red Hulk, Ironfist, Daredevil, Hawkeye nebo Spider-Woman, ve vesmíru pomáhají Phoenix zastavit Thor, War Machine, Valkyrie, Vision, Ms. Marvel, Protector, Captain Britain a Beast. X-meni mají v rukávu také hodně postav, které znají i filmový diváci např. Cyclops, Emma Frost, Colossus, Magneto a několik postav pro diváky úplně neznámých, ale i tak velice zajímavých (Sunspot, Magik, Surge, Domino,…)

Avengers vs X-men se dají bez problémů sehnat v Marvelácké aplikaci na Android marketu nebo iTunes. Takže si je můžete vzít kamkoliv sebou. A proč mě tato série zaujala? Kromě hromady jiných kladů (recenzi chystám až vše skončí) mě napadlo, jestli se to někdy dostane na stříbrné plátno. Možná. V jednom rozhovoru jsem dokonce slyšel, že třetí Avengers by mohli vycházet ze série Civil War (oh god, YES!) a neméně zajímavé by bylo vidět na plátně souboj Avengerů s X-meny. Co myslíte Vy? Který komiks stojí za zfilmování?