Box office č. 8: Sněhurka v kinech a Avengers za Cameronem

Tentokrát později než obvykle, čas hrál proti mě. Je tu Box office za víkend od 1-3. června. Do kin dorazila akčně laděná Sněhurka s lovcem a Avengers konečně překonali posledního Harryho Pottera.

1) Snow White and the Huntsman
Po týdnu, kdy na prvním místě figurovali Man in Black 3 bylo jasné, že Will Smith a spol nevydělají dost na to, aby se udrželi na první příčce a štafetu tak přebrala nová Sněhurka od režiséra, který až doposud točil převážně reklamy Ruperta Sanderse. Za prví víkend film vydělal 56.2 mil. a do dnešního dne 106,5 mega celosvětově.

Trailer

2) MIB 3
Na druhé místo tentokrát odpadli staří známí agenti bojující proti bytostem z jiných galaxií a s 28 mil. za druhý víkend vydělali téměř o polovinu méně než minulý, ovšem s celosvětovými tržbami 402 mega už mají skoro dvojnásobek rozpočtu.

3) The Avengers
Už je to měsíc od premiéry Avengers a Joss Whedon se pořád musí radovat za 20, 5 mil. za poslední víkend, navíc jeho film si svými tržbami splnil další svůj velký cíl.

4) Battleship
Bitevním lodím se v Americe stále nedaří a propad o více než 50% oproti minulému víkendu ( za poslední víkend pouze 5 mega) mluví za vše… co jiného dodat.

5) The Dictator
Další černá komedie, kde exceluje Sacha Baron Cohen, se stále drží v první TOP 5, i když výdělky po třech týdnech pořád klesají. Tentokrát je 4,7 milionů oproti 11,5 mil. výrazně slabší, ale film už má vyděláno pěkných 112,6 milionů celosvětově.

Avengers třetí nejvýdělečnější film!
I přesto, že je tato zpráva už pár dní stará, určitě patří do této rubriky a celosvětový výdělek téměř  1,4 miliardy dolarů je zkrátka incredible! V USA Avengers vydělali 557 milionů a  přeskočili tak svého kolegu z DC o 24 milionů a nějaké drobné. Možná by mohli přeskočit i Titanic na druhém místě – podle toho kolik film vydělá v japonských kinech v srpnu. 100 milionů rozdíl přece jenom není tak velký, jak se na první pohled zdá, ale v celosvětových tržbách rozhodně Titanic nepřekonají natož Avatara, který má 2,8 miliardy a to už je trošku silnější káva. Avengers v celosvětových tržbách přeskočili posledního Harryho Pottera, který má na kontě 1,328 miliardy dolarů a to je  skoro o 37 milionů!

Filmy pod TOP 5
6. The Best Exotic Marigold Hotel (4,5 mil.)
7. What to Expect When You´re Expecting (4,4 mil.)
8. Dark Shadows (3,7 mil.)
9. Chernobyl Diaries (3,1 mil.)
10. For Greater Glory (1,9 mil.) Novinka