Box office č. 7: Nástup MIB 3 ve velkém stylu

Po týdnu je tu opět náš pravidelný přehled tržeb, tentokrát za víkend 25 – 27. května. Do kin přišly dvě novinky, které se hned umístily v TOP 5.

1) MIB 3
Kolem nového pokračování Můžu v černém se dlouho motalo spousto otazníků, především co se scénáře týče a vůbec nebylo jasné, jak to celé dopadne. Studio Sony si nakonec s úsměvem může říct, že to nedopadlo zas tak špatně, protože 70 milionů za první víkend je hodně slušné, celosvětově mají na kontě 203 milionů.

MIB 3: Trailer, Fotogalerie

2) The Avengers
Super parta od Marvelu je přece jenom v kinech už čtvrtý týden a částky už nejsou tak vysoké, jako mají právě Muži v černém a proto se tentokrát Avengers musí spokojit s druhým místem. 46,9 mil. za tento víkend je pořád skvělé a s celosvětovými tržbami 1,3 miliardy ztráta prvního místa určitě nemrzí.

3) Battleship
Blockbuster, který zafungoval mimo USA stále pokračuje ve slabých výkonech a 13,8 mil. za tento víkend to jenom dokazuje. 47,3 mil. za dva týdny v USA je opravdu oproti 232,7 milionům mimo Ameriku opravdu slabé.

4) The Dictator
Černý humor Cohena stále baví a ukazují to i čísla za tento víkend. 11,8 milionů za tento víkend a 93,3 celosvětově je solidní výdělek.

5) Chernobyl Diaries
Na páté místo se po čtyřech dnech dostal nový horor a na konto si připsal 9, 3 milionu. To je na horor dost dobré.

Trailer: Chernobyl Diaries

Propadák týdne!
Film Battleship je v USA dost velkým fiaskem. Od projektu, do kterého se vložilo 209 milionů, je 280 nevyhovující, zvláště , když tento snímek měl být hitem především v Americe. Propad 46% oproti minulému víkendu opravdu nutí k zamyšlení nad tím, kde se udělala chyba.

Filmy pod TOP 5
6. Dark Shadows (7,5 mil.)
7. What to Expect When You´re Expecting (7,1 mil.)
8. The Best Exotic Marigold Hotel (6,4 mil.)
9. The Hunger Games (2,3 mil.)
10. Think Like a Man (1,4 mil.)