Box office č. 6: Potápějící se bitevní loď a těhulky

Váš pravidelný přehled světových tržeb se nově přesouvá na úterý a to především kvůli tomu, aby jste vy, naši věrní čtenáři, dostávali informace daleko čerstvější, co nejdříve po víkendu a to samozřejmě pátek dost dobře nesplňoval. Proto doufáme, že tento den vám bude vyhovovat více a budete tím náš web navštěvovat častěji.

Dnes se podíváme kolik se vydělalo za víkend 18 – 20. května. Do Amerických kin konečně připlula Bitevní loď a přibilo nám i pár novinek.

1) The Avengers
Avengers a jejich výdělky za poslední víkend sice opět poklesly téměř o polovinu, ale i tak je 55 milionů slušné a bez menších potíží si drží první příčku s celosvětovými tržbami, které činí neuvěřitelných 1,2 miliardy. Navíc Avengers ještě nevtrhli do Japonska a tam se očekávají také dost velké zisky.

2) Battleship
Akční blockbuster s velkým rozpočtem 209  milionů konečně dorazil i do Ameriky a za první víkend si odnesl 25 milionů. To je dost špatná zpráva po 215milionech, které se vydělaly mimo USA a jasně se ukázalo, že Avengers momentálně táhnou do kin více než  Taylor Kitsch a drsná Rihanna.

Battleship: Trailer

3) The Dictator
Sacha Baron Cohen jako vousatý diktátor si vede  poměrně dobře a výsledek 17,4 mil. za premiérový víkend můžeme považovat za úspěch při rozpočtu 65 milionů a s tím, že ze zbytku světa tato komedie sesbírala 30 mega.

4) Dark Shadows
Druhý týden uplynul i Temným Stínům od slavného režiséra Tima Burtona opět s Johnnym Deppem v hlavní roli. Za poslední víkend nastal solidní propad tržeb. Oproti minulému víkendu je tento o 58% chudší a s částkou 12,6 mil. se rozhodně nemá čím chlubit. Film zahraňují především tržby mimo USA, které činí 81,3 milionů a jen díky tomu se vyšplhal na 132 milionů celosvětově.

5)  What to Expect When You´re Expecting
Komedie o těhotenství a všeho okolo toho, plná zvučných jmen jako Cameron Diaz a Jennifer Lopez, vtrhla do kin a za první víkend vydělala 10,5 mil.. K údivu všech kritiků se umístila v TOP 5.

Propadák týdne!
Tento týden je to právě snímek What to Expect When You´re Expecting. Ano, v žebříčku je v TOP5, ale je tam jenom proto, že další kousky pod ním už jsou v kinech nějaký ten pátek a rozhodně oplývají lepší kvalitou, než film o těhotných ženách a jejich mužských polovičkách. Film má skvělé herecké obsazení jako Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Chrise Rocka a Matthewa Morrisona (většina zná jako profesora Schuestera). Navíc je zde herec, kterého dost lidí pozná a hraje snad úplně všude a to je Dennis Quaid. Ale za první víkend pouhých 10 milionů je opravdu slabé na tuto hvězdnou sestavu a film je většinou lidí a hlavně kritikou strháván a to zaslouženě. Už podle traileru, kde ze sebe mužská část dělá idioty a moralizuje o svém úspěšném životě bez dětí. Těhotné ženy si stěžující si na samotné těhotenství asi rozhořčí dost právě čerstvé matky, což asi u takového filmu není úplně správně, navíc Chris Rock má určitě na víc, než kecat s partou kámošů nad dětským kočárkem. Dost možná je to subjektivní názor, ale rozhodně doporučuji shlédnou trailer a poté se rozhodnout, zda tomuto filmu dát šanci, nebo ne.

Trailer: What to Expect When You´re Expecting

Do kin právě vstoupili třetí Muži v černém. Tak uvidíme, jak pohnou žebříčkem tržeb.

Filmy pod TOP5
6. The Best Exotic Marigold Hotel (3,2 mil.)
7. The Hunger Games (3 mil.)
8. Think Like a Man (2,7 mil.)
9. The Lucky One (1,8 mil.)
10. The Pirates! Band of Misfits (1,6 mil)