Box office č. 5: Diktátor, Burton a Avengers

Minulý víkend vládli Avengers a za víkend 11-13. května tomu také není jinak. Burtonovy Temné stíny dosáhly své předpokládané částky, Hunger Games po dlouhé době opustilo elitní trojku a do kin vtrhl Diktátor.

Sacha Baron Cohen na scéně
Po opravdu divném Brunovi se Sacha opět vrací s novou kadencí hlášek. Tentokrát jako diktátor silně připomínající Fidela Castra. Po prvním dni v amerických kinech si připsal zatím solidních 4,175 milionu a vyhlídky jsou hodně slibné. Už jenom proto, že tento druh humoru vždy bavil dost lidí po celém světě.

The Dictator: Trailer

1) The Avengers
Asi není třeba připomínat, že tenhle milník v comicsových filmech bude bude vydělávat hodně dlouho a za poslední víkend si Avengers vydělali 103 mega jenom z amerických kin a během týdne podle očekávání překonali 1 miliardu. Momentálně se celosvětové tržby vyšplhaly na 1 042 513 000 dolarů!

2) Dark Shadows
Tim Burton a Johnny Depp to opět dali dohromady a podle předpokladů dosáhli očekávané částky za první víkend. To je 29,7 mil. a celosvětové zatím 73,1 milionu. Překročit tak rozpočet 150 milionů by neměl být výraznější problém.

3) Think Like a Man
V nejlepší trojce se stále drží tahle romantická komedie, která za poslední víkend vydělala 5,8 mil a na kontě má za čtyři týdny 83,5 milionů.

4) The Hunger Games
Po osmi týdnech Hunger games stále vydělávají a i když to je za poslední pouze 4,5 mil. stále se drží v TOP 5 a vůbec to nevypadá na to, že by se měl konat nějaký rapidní propad.Celosvětově už mají vyděláno 632,3 milionů.

5) The Lucky One
Zac Efron stále tahá lidi do kina a za poslední víkend nahrabal dalších 4,1 milionů. Celosvětově už se nastřádalo 77,6 mil. za čtyři týdny.

Filmy pod TOP 5
6. The Five – Year Engagement (3,3 mil.)
7. The Pirates! Band of Misfits (3,1 mil.)
8. The Best Exotic Marigold Hotel (2,7 mil.)
9. Chimpanzee (1,8 mil.)
10. Safe (1,4 mil.)