Preview: Postradatelní 2 / Expendables 2 (2012)

Dream team akčních hvězd se pomalu vrací. Expendables v létě vyrazí na druhou, daleko těžší akci. Jen málokdo neví o co jde. Chcete být před tímto blockbusterem připraveni? Přečtěte si naše preview.

Teaser Trailer – Trailer – Fotogalerie – Další článkyKlipRozhovor s JCVD

Sylvester Stallone, hlavní aktér akčního spektakuláru, pro pokračování opustil režisérský post a věnoval se hlavně hereckému výkonu. Partu žoldáků tentokrát kočíroval Simon West a kdo ví, zda se tento tah vyplatí. Dvaapadesátiletý režisér nemá zrovna blýskavou historii, vyzdvihnout se dá maximálně Con Air nebo s přivřenýma očima nedávný Mechanik. Na druhou stranu, chystaná akční řežba nepůjde zrovna do hloubky a jistě bude kopírovat nastolený trend z jedničky tzn. čím více nábojů a padlých, tím lépe. Snad se jen dočkáme více hlášek a hlavně více prostoru pro legendární duo Arnold-Bruce.

O čem to všechno bude? Postradatelným je tentokrát uštědřen velmi osobní úder – jeden z nich je krutě zabit. Když se to Barney Ross (Stallone) dovídá, verbuje všechny své staré známé a jde se pomstít padlý bratr. Háček je v tom, že jednoduchá akce se změní v peklo kolosálních rozměrů a naše parta neohrožených zabijáků bude muset vytáhnout všechny své trumfy. Nejde jen o pomstu, jde o zachování současného světa, protože nepřátelé disponují velmi těžkým kalibrem, díky kterému chtějí naordinovat nový globální pořádek.

Vrátí se všichni členové party a s nimi přijdou i hvězdní „nováčci“. Sniper Billy v podání Liama Hemswortha bude našim hrdinům krýt záda, Charisma Carpenter zase potěší každé chlapské oko. Konečně se také dočkáme belgického tvrďáka Van-Damma. Ten, zatím stále nikdo neví proč, odmítl hrát v jedničce, nyní se již rozhodl správně a svou hereckou kariéru může ukončit více než monstrózně. Střihne si hlavního záporáka. Ohánět se pěstmi i vysokými kopy bude také Scott Adkins, hvězda kvalitních béčkových řežeb. Ve filmu si maličké role střihnou také bulharské krásky Ann G a Veneta Hariazanova. Netřeba připomínat, že neporazitelný karatista Chuck Norris je nejočekávanější posilou na seznamu. Chvíli se spekulovalo, zda v Postradatelných uvidíme i Vina Diesela, očekávaně se tento bulvární chyták potvrdil jako vymyšlený. Věřte nebo ne, ale ve filmu se mihne i tenista Novak Djokovič a zahraje si, světe zboř se, tenistu.

Duo Schwarzenegger-Willis již nebude jen mluvit, ale oba si i zastřílí. To, že jsou stále ve formě, není nutno připomínat. Oba točí i jiné filmy jako o život, což je hlavně u rakouského hromotluka příjemným překvapením. U Jasona Stathama si můžeme dát menší předkrm v podobě chystaného filmu Safe. Doufáme, že snímek navnadí všechny fanoušky anglického bojovníka a očekávání Expendables se ještě o pár stupínků navýší.

Točilo se v Bulharsku, Číně a ve Francii. Natáčení si bohužel vyžádalo tragickou oběť. Člen kaskadérského týmu nepřežil předčasný odpal nálože při natáčení scény na vodní nádrži. Událost se dodnes vyšetřuje.

Co se týče ochutnávky ve formě regulérního traileru, zatím se pouze můžeme dohadovat, kdy jej uvidíme. Dosud nám byl naservírován pouze kratičký předkrm ve formě představení očekávaných postav a jedna audio ukázka plná střelby vyplněná logem Expendables. Dá se předpokládat, že trailer vyjde někdy počátkem nebo v průběhu dubna.

Film je, díkybohu, eRkový. Těšme se tedy na neředěnou akci, nemilosrdný slovník a spoustu krvavých efektů. Záležitost s oficiální přístupností byla velmi dlouho rozebírána. PG-13 je samozřejmě u takového filmu hanebný počin, ale počítalo s tím. Později se na neoficiálních stránkách filmu uveřejňovaly různé rozhovory přímo se Slyem, který měl z úst vypouštět „zaručené“ zprávy typu „Film je eRkový, těšte se„. Později i na Imdb byla značka PG-13 u tohoto snímku stažena. Dlouho se nevědělo, která vlastně bije. Nyní to víme a můžeme zaplesat. Střelecký maratón nebude nijak omezen, během premiéry zamkněte malé děti raději doma.

Vše potřebné znáte, nyní si jen zaškrtnout, pokud jste tak ještě neučinili, v kalendáři datum 17. srpna 2012. Tento den si totiž všichni záporáci uvědomí, že není dobré škádlit elitní žoldáky bojující na straně dobra s výhradně ďábelskými prostředky.