Horor Insidious bude pokračovat v roce 2013

Jeden z nejúspěšnějších hororů minulého roku se dočká pokračování v roce 2013. Řeč je o americkém Insidious režiséra Jamese Wana, který stojí i za úspěšnou sérií Saw, přesněji za prvním dílem z roku 2004. Natočení sequelu se dalo očekávat už delší dobu a to především za výdělečnou činnost prvního dílu. Ten stál pouhých půl druhého milionu amerických dolarů a dokázal si vydělat neuvěřitelných 95.

Radost můžeme mít i z návratu celého filmařského týmu. Na post režiséra se vrací James Wan, scénář opět napíše Leigh Whannell a produkovat bude James Blum. Vše je oficiálně potvrzené a slova tvůrců zněla takto:

S obrovským nadšením můžeme prozradit, že pracujeme na pokračování divácky úspěšného hororu Insidious. Cítíme, že jsme z předcházejícího projektu mohli vytěžit víc a proto se o to tentokrát pokusíme. Celý tým zústává stejný a fanoušci se můžou těšit na úžasné pokračování.

Natáčet by se mělo začít koncem tohoto roku, ale více drží tvůrci pod pokličkou. James Wan dále chystá thriller The Conjuring (2013) a v hlavních rolích se představí Vera Farmiga (Zdrojový kód) a Patrick Wilson, známý taktéž z Insidious. Zde se můžeme prý opět těšit na spoustu démonů a duchů.

Kdo hrůzostrašný thriller/horor Insidious ještě neviděl, tak určitě doporučuji. Rozhodně nebudete litovat. Film se především točí okolo astrálního cestování, které ještě hůře vypadá, než zní.