Nejhorší filmy roku 2011 v naší redakci

Připravili jsme si pro vás seznam filmů, které jsou z našeho pohledu opravdu špatné a zbytečné. Do článku se opět zapojilo několik našich redaktorů, kteří si z určitých důvodů vylijí nervy a naznačí, proč se těmto filmům vyhnout jako čert kříži. Většinou se jedná o snímky, které jsou vyloženým zklamáním a těží především z velkém reklamní kampaně, která je v podstatě na filmu jediným kladným bodem. Nutno ještě podotknout, že každý má rád něco jiného, proto neberte tento žebříček objektivně. Je zajímavé, že některé zmíněné filmy níže jsou i v TOP nejlepších filmech roku :-). Pro někoho pecka, pro někoho bolestné utrpení, proto se těšíme i na vaše názory a TOP nejhorší filmy uplynulého roku.

Bourne:

Vřískot 4 – Maximální nuda, rádoby drsné hlášky na konci, které působí spíš lacině než konstruktivně. Prakticky to samé jsme již viděli ve třech předchozích dílech, spousta krve, bodanců do břicha a závěrečný pokus o twist, který asi měl někoho překvapit.

Zdrojový kód – Není to rozhodně špatný film, to určitě ne, avšak není pro všechny. Je to zřejmě jen otázka názoru a vkusu, avšak mě ta úvodní půlhodinka sebrala prakticky veškerou solidaritu a trpělivost. Zbytečně utahaný a minimalistický film, který stojí na jediné závěrečné větě, která by chtěla fungovat asi jako ta z Prokletého ostrova, ale nefunguje. Až příliš imaginární film na můj vkus, a to trailer hodně navnadil.

Abduction – Velký malér. Pokus o Bourneovku, když se Jason Bourne ještě jmenoval David Webb a chodil na střední. Jenže tady někdo nebo spíš celý štáb tvrdě narazil. Vyumělkovaný hlavní hrdina, který se neumí tvářit, natož věrohodně zahrát akční postavu, nulová inteligence záporných postav a akční scény, které vyvolávají úsměv. Nejhorší kombinace, pokud zrovna nejde o parodii.

Rango – Jeden z nejočekávanějších animáků roku se proměnil v děsnou a vyprahlou nudu. Parádní nápad, který zůstal nepřetaven a na místo toho byl odvlečen na suchou poušť, kde mu již nezbyly síly pobavit publikum. Utahaný, pomalý a všední příběh, který vyžaduje spoustu energie a trpělivosti na dokoukání.

Správci osudu – Matt Damon je v mé osobní síni slávy, přesto musím sáhnout k právě tomuto snímku. Už jen sama představa, že politik dělá heroické činy na záchranu někoho jiného než sebe, mě nikterak neuchvátila. K tomu všemu mě dorazil příběh, který si ukousl až příliš. Nefunkční hra s osudem, životním údělem každého z nás a vykonstruovaný konec, který chtěl skloubit matrix, nezvratný osud a já nevím co ještě, jen aby zkusil pobavit. Nevyšlo to.

Yoda:

Kazatel – Nástroj číreho zla stvorený absolútne netalentovaným človekom. Čokoľvek pod čím bude podpísaný Stewart obídem v budúcnosti obrovským oblúkom.

Svetová invázia – Nie som typ človeka ktorý sa seriózne baví na ničení mesta bandou tupých vojakov. Film bol… o čom vlastne? Videl som tam nejakých tých emzákov, nejaké tie výbuchy, pitvu a strielanie ale ako celok to nedávalo zmysel a keby som náhodou prestal rozmýšľať kto a čo a hlavne prečo niečo urobil tak by som asi zaspal. Bohužiaľ, efekty a ozvučenie v kine neznamená perfektný výsledok, v tomto prípade absolútny zmätok.

Kovboji a votrelci – Komiks som nečítal takže som v kine pozeral čo to? Nie mám taký pocit že v hercoch chyba nebola, aj napriek tomu že sa tvárili akoby to natáčali z donútenia s puškou za hlavou, nebola chyba ani v efektoch, a dokonca ani nie v réžii, ktorá samozrejme nebola ani dokonalá. Chyba bola na papieri, konkrétne na papieri ktorý vyprodukovali piati (!) scenáristi. Dám všetko zlato divokého západu keď mi niekto vysvetlí čo to malo znamenať.

Hlavne nezavazne – NEkomédia je skvelý termín. Oproti príjemnému Friends with benefits je toto absolútne disfunkčná nuda. Boh však odpúšťa a ja tiež, tak teda odpúšťam inak dokonalej Natalie tento zlý výber.

Ošetrovateľ – Sto krát prežutá žuvačka bohužiaľ nieje tá istá žuvačka, ktorú si mal prvý krát. Ošetrovateľ robí len to, čo za posledné desaťročie potopilo Dr. Dolittla. A naviac tu padá otázka: Pre koho je tento film? Dospelých by to nebavilo a pre deti je tu až moc nekorektný humor.

Toupi:

Drive Angry – Další zoufalý film s ještě zoufalejším Nicolasem Cagem, který se stále snaží dostat(marně) z béčkových vod, ale v tomto filmu dokazuje pouze to, že i navzdory celkem dobrému nápadu dokáže jenom pít z lidské lebky, pít whisky, souložit a střílet najednou a tvářit se drsně, ale bohužel se mu nedaří už ani normálně mluvit ve filmu, aby to nevypadalo trapně.

Sucker Punch – Pro některé skvělý film z hlubokou myšlenkou, ale pro mě kravina první třidy. Asi nejsem natolik inteligentní, protože tam tu hloubku prostě  nevidím. Já vidím jenom dvou hodinovou řežbu od Zacka Snydera, která ze začátku vypadá skvěle, ale poté ztratí tempo,holky v minisukních ztratí jiskru a když konečně ke konci filmu čekám na hlubokou myšlenku dostanu divnou slátaninu čehosi  a potvrdím si to, že to byly zbytečné dvě hodiny.

Paranormal Activity 3 – To stejné jako předchozí díly jenom s jinou číslovkou na konci a stejně stereotypní a nudné. Zkrátka další dojička na peníze, která určitě bude mít spoustu pokračování dokud bude vydělávat.

Bastardi 2 – Stejně tupé, nevkusné domácí dílko vyvolávající zvracení při každém sprostém slově a pomyšlení na to, že část českého národa na tento film stejně do toho kina půjde.

Hranaři – Naivní snaha českých filmařů a herců hrát si na Hollywood, která opravdu nevychází a doufejme, že už další takový film nebude v budoucnu natočen… asi to je marná naděje.

TekatOO:

Tahle kategorie bude snad ještě těžší. Záměrně jsem se vyhýbal filmům z našich luhů a hájů. Vím, že všech pět míst by určitě českým filmům patřilo. Jelikož jsem neviděl za celý rok ani jeden náš film, tak kategorii oříznu na TOP 3. Špatným filmům se snažím vyhnout, jak to jenom jde a loňský rok byl mimořádně úspěšný, až na následující trojici jsem nic až tak špatného neviděl.

Drive Angry – Cage prostě film neutáhne. Nikdy jsem ho neměl rád a to se ani po tomhle wannabe tvrďáckém filmu nezmění. Naštěstí je tu on i celý film tak směšný, že zvládne po celou stopáž spolehlivě zabavit. Jenže potom mi došlo, co jsem to vlastně viděl. Fuj.

Hobo with a Shotgun – Svým námětem zábavný film, který v reálu až tak moc nefunguje. Tímhle laciným vizuálem nás už dostávala Planet Terror, Death Proof i Machete. Takže tenhle somrák musel překvapit jinde. Nepodařilo se. Hobo má brokovnici a všude je krev. Hauerův bezdomovec mohl být klidně i kultovní postavou, jenže to by potřeboval trošku jinak podat. Spousta samoúčelného násilí a málo stylových hlášek.

Sucker Punch – K tomuhle se nechci ani moc vyjadřovat. Snydera jsem po „úsvitu“ vychvaloval do nebes. Po „třístovce“ a Sucker Punch jsem to vzdal. K uzoufání nudné hrdinky plus příběh hluboký možná pro někoho kdo se každý večer sjíždí na tripu a ze všeho nejnudnější je akce. Vážně, obrovský robot s rotačákem, mechové i holky v minisukních nikdy nebyly nudnější.

Jandula:

Cizinec – Dokonalá ukázka, že skvělé obsazení nezaručí skvělý film. Celé je to takové nemastné, neslané, načančané….kdyby tento snímek nevznikl, vůbec nic by se nestalo.

Hranaři – Na film jsem šla jen tak ze srandy a zkrátka nevím, jestli jsem se u toho měla smát, jak je to hloupý nebo brečet, jak je to špatný. Ať tak nebo tak, na tento snímek chci zapomenout a předstírat, že vůbec neexistuje.

Saxána a Lexikon kouzel – Je neuvěřitelné, že „toto“ natočil ten samý člověk, jako Dívku na koštěti.

Princ a pruďas – Že jsem tento snímek zařadila mezi ty nejhorší, možná dost lidí popudí, ale bohužel….Princ a pruďas, hloupá komedie, kterou nezachrání ani James Franco a Natalie Portman.

Auta 2 – Jelikož už nedokážu napsat poslední nejhorší film roku, protože se pokud možno takovým „pokladům“ vyhýbám a do kina nebo na dvd si zkrátka nepustím nic, co má špatné recenze, tak jsem se rozhodla napsat svoje největší zklamání roku. V životě by mě nenapadlo, že v souvislostí s touto „kategorií“ padne Pixar. Pixarovky pro mě vždycky byly sázkou na jistotu a málokdy jsem byla zklamaná, ale v případě Aut 2 jsem zažila jedno obrovské zklamání. Nikdo zkrátka není neomylný a věřme, že Odvážná Merida (premiéra v srpnu) dopadne lépe.

Které filmy roku 2011 byste raději nikdy neviděli?