Shrnovačka 2/2011 (Animáky, Robocop, Resident Evil a další)

Týden uběhl jako voda a já se Vám opět pokusím přiblížit pár informací z uplynulého týdne, hlavně těch nejzajímavějších, které na webu zatím nedostaly svůj prostor. Dneska to vezmem od animáků přes Robocopa a zakončíme to u nových obrázků z natáčení Resident Evil: Retribution. Samozřejmě toho bude mnohem víc, tak se nechte překvapit.

Hodně zajímavý, stoprocentně i vtipný kraťas ze série Toy Story, Small Fry, uvidí návštěvníci v kinech před filmem Mupeti. Bohužel nevíme, jestli i v českých kinech, ale určitě se tento sedmi minutový snímek dostane později na internet. Prozatím víme přibližnou zápletku, máme malou video ukázku a nechybí ani první obrázky z filmu. Jednoho dne se v pokojíčku s ostatními hračky objeví nový, malý Buzz rakeťák. Pochází z Happy Mealu a udělá cokoliv, aby přesvědčil ostatní, že on je ten jejich starý Buzz.

  
[jwplayer config=“Small“ mediaid=“1861″]
Krátký film chystá i další úspěšný animák Na vlásku. Bude se jmenovat Tangled Ever After a k vidění bude v kinech před filmem Kráska a zvíře 3D, který je plánovaný na rok 2012. Příběh se bude točit okolo svatby Rapunzel, Flynna a o tom, co se stane, když svědci ztratí snubní prstýnky. Zatím máme malou upoutávku v podobě plakátu.

Třetí, zároveň i poslední krátký film, opět animovaný, o kterém se zmíním, je I Tawt I Taw A Puddy Tat. Známá kreslená dvojce se podívá do kin zároveň s Happy Feet 2. A jedna perlička nakonec. Věděli jste, že June Foray propůjčovala svůj hlas babičce právě z této série Looney Tunes po dobu 50let?

  
Borat míří na Západ. Přesněji, Sacha Baron Cohen odcestuje s Tarantinem na natáčení westernu Django Unchained. Jeho role nebude nikterak obrovská, ale podle slov Quentina velmi důležitá. Zahraje si syna zbohatlíka, který od táty dostane zakoupenou dívčí společnost. Shodou okolností půjde o Djangovu manželku, o kterou si bude brousit zoubky i Leonardo DiCaprio v roli plantážníka a křivého lumpa. Djanga si zahraje Jamie Foxx, chybět nebude ani Joseph Gordon-Levitt, jako jeden z bratrů padouchů z cizí země.

Jeden z nejžádanějších herců současnosti, Michael Fassbender, se možná objeví v remaku Robocopa, kterého na konci 80. let natočil Paul Verhoeven. Režii by měl dostat brazilský režisér José Padilha (Elitní jednotka). Ten už má v hlavě určitou vizi, jakou by se nový Robocop měl ubírat. Zaměřit se na transformaci člověka v robota, vymytí jeho mozku a na to, jak člověk dokáže snadno ztratit pevnou ruku nad svým životem. Michael se roli nebrání, vždycky si přečte scénář, ať už dostane do rukou jakýkoliv a poté se prý rozhodne. Pokud všechno klapne, uvidíme film někdy v roce 2013.

Režisér posledních čtyř Potterů, David Yates, bude točit filmové zpracování britského seriálu Doctor Who. Ten má nejen v Británii obrovské fanouškovské zázemí. Aby ne, když tento seriál běží na BBC téměř půl století. První epizodu mohli diváci vidět v roce 1963. Otázkou zůstává, jestli je filmový počin Doktora dobrým tahem, co na to řeknou televizní fanoušci, jestli to David zvládne a co herecké obsazení? To bude podle režiséra úplně nové. Hlavní příběhová linka vypráví o mimozemšťanovi, který dokáže cestovat časem a po smrti se znovu narodit do podoby někoho jiného. Díky tomu je tento seriál téměř nekonečný.

A nakonec slibované fotky z natáčení dalšího dílu Resident Evil. Opět režíruje Paul W. S. Anderson, který se letos snažil oživit Tři mušketýry. Jak to dopadlo, si můžete přečíst na našem webu.A zpátky k Residentovi. Do série se vráti pochopitelně Mila Jovovich i Michelle Rodriguez. Celý název je Resident Evil: Retribution. Prozatím máme pár fotek z načení. Film vejde do kin příští rok.