Zprávička: Blade Runner 2?

Některá díla by měla zůstat nedotčena. K některým snímkům se prostě nehodí natáčet pokračování či remaky a Blade Runner je rozhodně jedním z nich. Stejně jako tomu bylo po nápadu s prequelem Carperterovy Věci, se i u této Scottovy idey se sequelem Blade Runnera fanoušci zoufale chytají za hlavu.

Ridleyho Blade Runner se i po třiceti letech stále pravidelně objevuje v žebříčcích nejpovedenějších sci-fi filmů a lze jej bez většího dumání označit za kultovní. Proto, když Scott oznámil, že má v plánu tento snímek znovu vzkřísit, moc lidí se šťastně netvářilo a tak trochu se doufalo, že si z nás Ridley jen utahuje.

Bohužel v posledních dnech se začíná rýsovat jak scénář, tak obsazení a už je jasné, že to Ridley myslí vážně. Dobrou zprávou je, že scénář znovu píše Hampton Fancher, který je zodpovědný i za ‚jedničku‘. Nad hlavní rolí poté visí větší otazník.  Na Harrisonově obličeji za těch třicet let přece jen vrásky našly své útočiště a herec viditelně zestárl. Proto padl nápad, že do role hlavního protagonisty má být zvolena ženská postava. Kdo by ji měl hrát se zatím neví, ale je možné, že by si ji mohla ukradnout Noomi Rapace, která se Scottem už spolupracovala na Prometheovi. Jsou to ale jenom pouhé spekulace.

Nedávno se Ridley dokonce spolu s ostatními filmaři malinko o projektu rozpovídal do novin The Daily Beast.
„Tento dlouho očekávaný  projekt je zamýšlen jako pokračování proslulého originálu. Zatím prozradíme jen, že by se příběh měl odehrávat několik let po skončení původního filmu. Náš první meeting ohledně Blade Runnera jsme uskutečnili minulý týden a vypadá to moc dobře. Určitě se v něm bude vyskytovat ženská protagonistka.“

Ridley zrovna natáčí thriller The Counselor s Michaelem Fassbanderem, Bradem Pittem, Penélope Cruz, Javierem Bardemem a Cameron Diaz, takže má teď plné ruce práce. Předpokládáme ale, že se na druhého Bladea Runnera vrhne hned potom.

Zprávičku zaslal Jan Suchan