Zprávička: Breaking Bad – chemie, která Vás bude bavit!

Většina seriálů probíhá v období podzim-jaro a jsou tak na obrazovkách, kromě obvyklé zimní přestávky a léta, celoročně. I tak se ale většině diváků zdá čekání na další řadu jejich oblíbeného miláčka poměrně dlouhé a netrpělivě vyhlíží datum premiéry nové série. Já nejsem velký zastánce těchto 20ti a více dílných seriálů, vyjma sitcomů. Mé čekání na nové díly je tedy podstatně delší, ale vždy stojí za to.

Chtěl bych upozornit hlavně na seriál Breaking Bad (Perníkový táta). Letos nastane jeho poslední (pátá) řada, která bude mít 16 dílů. V Americe je tento seriál vysoce uznávaným a získal také dvě ceny EMMY. V našich končinách se mu takové pozornosti nedostalo a tak bych ho rád pomocí této zprávy dostal do podvědomí zdejších čtenářů. O propagaci se pokusila už i televize NOVA, která ho uvedla na stanici NOVA CINEMA, ale jeho sledovanost zabila pozdním vysílacím časem.

Já bych ho rád přirovnal například k takovým velikánům, jako jsou seriály The Wire nebo Dexter. Stejně jako tito dva jmenovaní, vyniká Breaking Bad svým propracovaným příběhem a scénářem. Příběh se točí okolo hlavy rodiny, kterým je Walter White. Poté, co mu je diagnostikována rakovina, hledá způsob, jak zabezpečit rodinu. Jakožto učitel chemie se dá na cestu, která ho zavede tam, odkud již není návratu.

Kdo má tedy již ve světě seriálů něco nakoukáno a nespokojí se jen tak s něčím, Breaking Bad je tou správnou volbou. Kdo dosud neokusil, dožeňte předchozí 4 řady, protože už ani ne za měsíc, přesněji 16. Června, je tu řada poslední!

Zprávičku zaslal Wikus