Sériový vrah a případ těsně před promlčením. Vyšetřovatelé se vydávají za hranici zákona v minisérii ČT

Zdroj: Česká televize

Kam až jsou kriminalisté ochotni zajít, aby dopadli pachatele? Někdy musí použít metody, které jsou na hraně zákona. Česká televize už v neděli 28. dubna uvede první díl z nové třídílné minisérie Vedlejší produkt, inspirované skutečnými událostmi.

Může být s pomocí nelegálních metod odhalený vrah stíhán? Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona.

Čtěte také: Filmaři nahráli přiznání sériového vraha. Po letech se vracejí s dalšími podrobnostmi mrazivého případu

Peter Bebjak, režisér například oceňovaných Případů 1. oddělení, natočil pro Českou televizi další napínavou minisérii. Psychologické drama Vedlejší produkt se zabývá otázkou, zda jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni. Jedním z autorů scénáře je kriminalista Aleš Preis.

Tématem zločinu a trestu a osobní zodpovědnosti navazuje Vedlejší produkt na minisérii Spravedlnost rovněž v režii Petera Bebjaka. Ta rozehrávala příběh detektiva vyšetřujícího případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala kriminalistova dcera.

Vedlejší produkt vychází ze skutečného příběhu. „Přál bych si, abychom dokázali u diváků vytvořit představu, že se dívají na realitu, která se odehrává přímo před jejich očima. Aby se při sledování strachovali o postavy, i když občas nerozumí tomu, co dělají, a ne vždy s nimi souzní, ale v konečném důsledku jim rozumí a chápou je,“ říká režisér Peter Bebjak.

Minisérie startuje na obrazovkách ČT a iVysílání 28. dubna.

Zdroj: Česká televize