Sean Bean a záhadná vražda v klášteře. Trailer historické detektivky sází na hutnou atmosféru

Zdroj: Hulu

Shardlake se Seanem Beanem se odehrává v Anglii 16. století v době rušení klášterů a vychází z prvního románu mezinárodně oblíbené série C.J. Sansoma o záhadných vraždách v tudorovském období. Než se seriál dočká uvedení na Disney+, podívejte se na první trailer.

Čtyřdílné drama plné záhad, napětí a podvodů je neuvěřitelným dobrodružstvím odehrávajícím se v Anglii 16. století v době rušení klášterů. Shardlakeův právnický život se obrátí vzhůru nohama, když je Cromwellem pověřen, aby vyšetřil vraždu jednoho z jeho komisařů v klášteře v odlehlém městečku Scarnsea.

Čtěte také: Konkurence pro druhého Gladiátora? Anthony Hopkins v traileru epického seriálu z gladiátorského prostředí

Pro Cromwellovo politické přežití je nyní nezbytné, aby Shardlake vraždu vyřešil a klášter uzavřel. Neúspěch nepřipadá v úvahu a Cromwell trvá na tom, aby ho doprovázel Jack Barak. Dvojice se setkává s nepřátelstvím, podezíravostí a paranoiou mnichů, kteří se obávají o svou budoucnost a nezastaví se před ničím, aby zachovali svůj řád.

Minisérie, která přichází od scénáristy Posledního království, je inspirovaná historickými detektivními romány C.J. Sansoma, zasazených do tudorovské Anglie 16. století. V hlavní roli se představí seriálová legenda Sean Bean a po jeho boku Anthony Boyle, Arthur Hughes nebo Paul Kaye.

Shardlake má premiéru 1. května na Disney+.

Zdroj: Hulu