Kingdom Come: Deliverance II bude mít český dabing a vyjde letos. Trailer má famózní

Zdroj: Warhorse

Zhruba před deseti hodinami byla oficiálně oznámena videohra Kingdom Come: Deliverance II od Warhorse Studios. Kromě oznamovacího traileru jsme se dočkali také dalších dvou zásadních informací. Hra vyjde letos a od prvního dne bude kompletně česky.

S více než pěti hodinami filmových scén prožijeme život očima Jindřicha, mladého muže, který se snaží pomstít své zavražděné rodiče. Zažijeme napínavý příběh o pomstě a odvaze a s Jindřichem se vydáme na velkolepou cestu z kovářské dílny až na královský dvůr. Přes romantické lesy, malebná údolí nebo rušné ulice Kutné Hory, se vydáme otevřeným světem středověkých Čech plným nezapomenutelných dobrodružství.

Čtěte také: Sean Bean a záhadná vražda v klášteře. Trailer historické detektivky sází na hutnou atmosféru

Tvůrci videohry v čele s Danielem Vávrou slibují poutavý příběh odehrávající se ve středověkých Čechách, zmítaných zuřící válkou. Naše činy a rozhodnutí budou mít skutečný dopad na pověst a osud Jindřicha, který v napínavých bitvách změří své schopnosti s nepřáteli. K dispozici bude celá řada skutečných středověkých zbraní a bojových stylů. Budeme bojovat na zemi, ze sedla svého koně nebo třeba potichu ze zálohy.

Kingdom Come: Deliverance II česky

Vznik českého dabingu pro pokračování Kingdom Come potvrdil český distributor Playman, ačkoli studio tuto informaci mělo v plánu odhalit až později. Hráči se ho dočkají od prvního dne vydání a nebude se tak opakovat situace z minulosti, kdy se o dabing původní videohry museli zasloužit až fanoušci. Jejich dabing prvního dílu se nakonec stal součástí hry na PC a Switchi.

Kingdom Come: Deliverance je unikátní české RPG z roku 2018 zasazené do realistického světa středověké Evropy. Cesta k jeho zrodu byla extrémně komplikovaná, hra byla odmítnuta vydavateli jako příliš riskantní a vznikla jen díky podpoře fanoušků na Kickstarteru. I poté čekalo tvůrce, kvůli celé řadě netradičních idejí a mechanismů, při vývoji mnoho úskalí. O jejím trnitém a náročném vzniku vypráví skvělý dokument Vykoupení – Zrození Kingdom Come: Deliverance (2018).

Hra vyjde v průběhu roku 2024 na na PC, PlayStation 5 a Xbox Series S|X.