Vizuálně strhující Godzilla Minus One bude brzy online. Dorazí i černobílá verze

Zdroj: Toho

Je to oficiální. Japonská Godzilla Minus One bude po půl roce od premiéry v kinech konečně online. Kritikou i diváky chválený snímek se představí na Prime Video od 3. května. Má to ale jeden podstatný háček. Dostupný bude pouze v Japonsku.

Godzilla Minus One je skutečný fenomén. Snímek oceněný Oscarem (za vizuální efekty) a tuctem dalších cen, se ukázal být jedním z největších překvapení loňského roku. Jeho rozpočet činil pouhých 15 milionů dolarů, a přesto vypadá úžasně.

Čtěte také: Duna 2 je dostupná online ve špičkové kvalitě a s českým dabingem. Kde ji zhlédnout?

Úžasně bude vypadat také na streamu Prime Video, které ho plánuje uvést v klasické i černobílé verzi nazvané Godzilla-1.0/C. V této podobě se objevil také v kinech, ale až po několika měsících od premiéry v Japonsku. Jak už dříve odhalil režisér snímku Takaši Jamazaki, nejde jen o verzi zbavenou barev, film byl přetvořen kousek po kousku.

Godzilla Minus One si v posledních měsících vysloužila velké uznání. Po uvedení do kin (objevila se i na českých plátnech) byla fanoušky i kritiky prohlášena za nejlepší kaiju film za poslední desetiletí a ve Spojených státech dokonce okupovala přední příčky návštěvnosti. V celosvětovém měřítku si přišla na úžasných 115 milionů dolarů.

Informace o tom, kdy by se tento strhující japonský film mohl objevit na streamu v Česku, bohužel zatím nemáme. Stejně tak nevíme, kdy se dočkáme uvedení na Blu-ray, které bude zcela jistě rovněž velmi vítané.

Není Godzilla jako Godzilla

Godzilla Minus One se odehrává v poválečném Japonsku, kde se Godzilla stává novou hrozbou pro zemi zničenou druhou světovou válkou. Film se tedy odehrává několik desítek let před filmem Shin Godzilla z roku 2016, dosud posledním titulem z dílny Toho, který sklidil rozporuplné reakce.

Godzilla se v tomto snímku vrací jako velké monstrum rozsévající zkázu. Není tu žádná hlubší filozofie, a její záměr je prostý: chce zničit vše, co se jí postaví do cesty. A pokud narazí na nějaký vzdor, promění ho svými radioaktivními zplodinami v prach. Toto je sedmatřicátý film o tomto monstru a podle mého názoru nejlepší. Takaši Jamazaki dokázal to, co se nepodařilo Gerethu Edwardsovi a Adamu Wingardovi v jejich blockbusterech.

Pouze v Japonsku na Prime Video od 3. května.

Zdroj: Toho