Nejsledovanější seriál od Pána prstenů. Fallout slaví úspěch a druhá řada je oficiálně na cestě

Zdroj: Prime Video

Seriál Fallout potřeboval pouhý jeden týden, aby dosáhl objednávky druhé sezóny. Adaptace kultovní videoherní série dosáhla sledovanosti, která se přiblížila největším hitům z Prime Video.

Streamovací služba Amazonu obnovila seriál Fallout pro druhou sérii. Oficiálního oznámení jsme se dočkali ve čtvrtek 18. dubna, přesně týden po očekávané premiéře kompletní první sezóny. Podle Amazonu má seriál vynikající sledovanost a řadí se mezi tři nejsledovanější tituly v historii služby Prime Video. Fallout se navíc stal nejsledovanější sérií (celosvětově) od premiéry Pán prstenů: Prsteny moci.

Čtěte také: Duna 2 je dostupná online ve špičkové kvalitě a s českým dabingem. Kde ji zhlédnout?

Tvůrci Falloutu posílají pozdravy

Producenti seriálu Jonathan Nolan a Lisa Joy sdíleli v souvislosti s objednávkou druhé sezóny prohlášení, v němž uvádí, že se nemohou dočkat, až znovu vyhodí svět do povětří. Nezapomněli poděkovat showrunnerům, hercům, legendám z Bethesdy a samotnému Amazonu za jejich neuvěřitelnou podporu. Samozřejmě nezůstalo jen u nich a k obnovení seriálu se vyjádřila také šéfka Amazon MGM nebo výkonný producent Bethesdy.

„Jonah, Lisa, Geneva a Graham uchvátili svět touto přelomovou, divokou jízdou. Laťka stanovená fanoušky byla hodně vysoko a zatím se zdá, že jsme předčili jejich očekávání a zároveň jsme této sérii přivedli miliony nových fanoušků. Herci v čele s Ellou Purnell, Aaronem Motenem, Waltonem Gogginsem a Kylem MacLachlanem to rozbalili na plné čáře!“ uvedla Jennifer Salke, šéfka studia Amazon MGM.

Čtěte také: 10 nejlepších postapokalyptických seriálů, které zhlédnout po Falloutu

„Byl to jeden z nejúžasnějších projektů, na kterém jsme se kdy podíleli,“ řekl Todd Howard, výkonný producent společnosti Bethesda Game Studios. „Jonah a jeho tým odvedli neuvěřitelnou práci a my máme obrovskou radost nejen z reakcí na seriál, ale i z toho, že s těmito úžasnými lidmi můžeme pracovat i nadále.“

Seriálový Fallout se odehrává po jaderné válce, ke které došlo před 200 lety. Ti, kdo přežili, žijí podle vlastních pravidel. A ta jsou nesmírně brutální a založená na moci. Kdo má totiž větší moc, ten vládne. Společnost lze rozdělit celkem na dvě části. Na ty, kteří si našli místo v protiatomových krytech a žijí bezstarostným životem v komunitách, a na ty, kteří nějakým zázrakem výbuch atomové bomby přežili a snaží se přežít i nadále.