Doctor Who je zpět! Trailer představuje nové světy, cestu do minulosti i vesmírné příšery

Zdroj: Disney+

Společnosti BBC a Disney+ zveřejnily trailer na další pokračování klasického dobrodružného sci-fi seriálu Doctor Who, v němž hlavní roli titulního skokana v čase ztvární hvězda seriálu Sexuální výchova Ncuti Gatwa a jeho partnerku Ruby Sunday zase Millie Gibson.

V traileru můžeme vidět 15. doktora a Ruby, jak putují za dinosaury, tančí na plese ve viktoriánské Anglii a bojují proti mimozemským stvořením ve válkou zmítané budoucnosti. V rámci nadcházející série se hlavní hrdinové vydají střemhlav novým světům a na svých cestách vesmírem zažijí velká dobrodružství.

Čtěte také: Piráti z Karibiku 6 budou rebootem s novými herci! S Deppem se nepočítá

Mezi mladšími i staršími fanoušky sci-fi je Doctor největší legendou (poprvé byl v britské televizi odvysílán před neuvěřitelnými 61 lety a je zapsán v Guinnessově knize jako nejdéle běžící sci-fi seriál). Hlavní postavou je, jak už napovídá název, Doctor. Ano, správně, s velkým D. Poslední žijící Pán času, který cestuje v modré policejní budce, zvané TARDIS, napříč vesmírem a časem.

Seriálový veterán Russel T. Davies, který u nové řady působí jako showrunner, výkonný producent a scenárista, v rozhovoru pro Variety vyjádřil své nadšení z návratu do světa Doctora Who.

„Mám velkou radost, že mohu uvést celou novou sezónu společných dobrodružství Doktora a Ruby,“ řekl Davies. „Příšery! Honičky! Padouši! Záhady! A děsivé tajemství, které se táhne časem a prostorem už celá desetiletí. Nenechte si ujít ani vteřinu!“

Doctor Who se vrátí na obrazovky Disney+ už 11. května. V pořadí čtrnáctá série (od roku 2005) nabídne porci osmi nových epizod.

Zdroj: Disney+