Nic pro slabší povahy. Kritici chválí bizarní horor s experimenty na lidech

Zdroj: Neon

Hunter Schafer se v novém hororu na vlastní kůži přesvědčuje, že ne všechny evropské dovolené jsou zrovna odpočinkové. Trailer na horor Cuckoo (Kukačka) hýří originalitou, napětím a elektrizující hudbou.

Gretchen (Hunter Schafter) cestuje se svým otcem a nevlastní matkou do Alp. Rekreační středisko, kde jsou ubytováni, skrývá temná tajemství. Dívka slyší podivné zvuky a také začne mít děsivé vize ženy, která ji pronásleduje. To vše vede k majiteli letoviska a jeho znepokojivým experimentům, které poznamenaly mnoho generací.

Čtěte také: Seriál z Netflixu vypustí duchy, zombíky i ďábelské čarodějnice. Trailer slibuje nálož morbidní zábavy

Režisérem filmu je německý tvůrce Tilman Singer, který v roce 2018 debutoval hororovým snímkem Luz. Do svého druhého celovečerního titulu obsadil transgender herečku Hunter Schafer známou ze seriálu Euforie. Majitele letoviska si zahraje oblíbený britský herec Dan Stevens.

Horor Cuckoo měl premiéru na berlínském filmovém festivalu letos v únoru, odkud si odvezl velmi přívětivé reakce. Na serveru RottenTomatoes posbíral 25 recenzí a 76 % z nich ho hodnotí kladně. Palec nahoru přihodil The Wrap, Hollywood Reporter i Variety.

„Osvěžující, netradiční a nepředvídatelný ve všech ohledech, až do svého bouřlivého, zábavně hloupého finále,“ uvádí v recenzi server Bloody Disgusting. „Je to praštěná, krvavá hororová jízda, jakou jste ještě neviděli,“ píše pro změnu Collider. Web Discussing Film označil „Kukačku“ za nápaditý psychologický body horor.

Britská kina uvedou Cuckoo v polovině května, v Severní Americe se dočkají diváci o měsíc později.

Zdroj: Neon