Na Netflix míří česká tragikomedie, která ostrouhala na Českých lvech! Excelují v ní Roden a Rázlová

Zdroj: Bontonfilm

Už ve čtvrtek zbourá Netflix nová česká komedie Jedeme na teambuilding, v sobotu 30. března se ale o slovo přihlásí také mnohem ambicióznější snímek Tancuj Matyldo. V něm exceluje herecké duo Karel Roden a Regina Rázlová a jde o jeden z dalších velmi chválených tuzemských počinů z minulého roku. Na Netflixu se objeví po čtyřech měsících od kino premiéry.

Film vypráví příběh uzavřeného Karla (Karel Roden), který si k sobě nastěhuje svou extravagantní matku Matyldu (Regina Rázlová) poté, co nečekaně přišla o byt. U Matyldy ale propuká Alzheimerova choroba, a soužití s ní je pro Karla hotovou katastrofou. Jako možné řešení se nabízí, že se o svou babičku postará Karlův syn Pavel pohrdající otcovou profesí exekutora.

Čtěte také: Na Netflix se vrátil jeden z nejlepších filmů všech dob! Premiéru měl před 30 lety

„Kvůli stárnutí obyvatelstva a zvyšování průměrné délky života bude lidí s Alzheimerovou nemocí v dalších dekádách přibývat, a tak je jistě dobře, že na tento sociální problém upozorňuje i hrané drama. Obzvlášť když je citlivě natočené a ještě suverénněji zahrané,“ píše Mojmír Sedláček ve své recenzi na Kinoboxu.

Hodnocení na Kinoboxu doplňuje také uživatelka Marie Kolářová: „Excelentní výkon Reginy Rázlové přesně zachycující nenápadný nástup Alzheimerovy nemoci. Škoda některých až příliš schématických prvků s lehce černobílou volbou, jinak citlivě zvládnuté drama. Kategorie drama/komedie je nadsazená, to že se divák občas pousměje, má ke komedii daleko.“

Tancuj Matyldo natočil režisér Petr Slavík jako svůj první film určený pro stříbrné plátno. Po boku vynikající Regíny Rázlové se představil neméně skvělý Karel Roden, který byl za roli jejího syna oceněn Cenou české filmové kritiky. Českého lva si snímek odnesl pouze za nejlepší hudbu a dalších šest nominací neproměnil.

Tancuj Matyldo na Netflixu od 30. března.

Zdroj: Bontonfilm