Survivor je opět přehlídkou produkční neschopnosti. První dva díly nastavily laťku proklatě nízko

Zdroj: TV Nova

Ve středu 27. února odstartovala na Voyo již třetí řada Survivor Česko & Slovensko. Známé osobnosti překypují v kmenech Titánů i Lovců a po dvou odvysílaných epizodách už je zřejmé, že se tvůrci pořadu ze svých chyb nepoučili.

Technické nedostatky

Epizody Česko-slovenského Survivora jsou téměř nesnesitelně dlouhé, o čemž jsme se mohli přesvědčit už v minulých sezónách. Devadesátiminutové díly, které budou na televizních obrazovkách Novy rozvrženy takřka na celý večer, nedokážou udržet divákovu pozornost, což nás směruje k dalšímu problému.

Čtěte také: Survivor Česko & Slovensko 2024 odhalil všechny účastníky z řad známých osobností! Ornella Koktová je jednou z nich

Vlastně hned ke dvěma problémům. Tím prvním je nekvalitní ozvučení, které se ani po dvou letech nezlepšilo. Konverzace soutěžících neustále doprovázejí otravné zvuky okolí a hlasitost některých pasáží je dokonce nevyrovnaná. Vrcholem jsou pak scény, kdy se survivoři překřičují navzájem a vy máte chuť někoho uškrtit. Možná by nebylo na škodu si zjistit, jak s ozvučením pracují třeba konkurenční verze pořadu (australský Survivor je slast pro uši).

Větší problém pak možná představuje střih jednotlivých epizod. Člověk totiž nabyde dojmu, že sleduje slepenec náhodných scén, které vždy vyvrcholí soutěžemi a kmenovými radami. Chápu, že produkce má na výrobu jednoho dílu velmi omezenou dobu, kvalita střihu je ale žalostná, doslova až amatérská. Vlastně celých devadesát minut se jede bez jakékoliv dramatičnosti a schopností vyvolat nějaké emoce. Hudba je zde jen na oko, nikdo s ní neumí pracovat.

Titáni a Lovci

V letošní sezóně proti sobě povstaly kmeny Titánů a Lovců. Zatímco Titáni jsou přehlídkou známých tváří, Lovci jsou jejich „vyzyvatelé“, jednoduše běžní lidé z běženého života. Až na to, že to není vůbec pravda. Minimálně základ Lovců totiž tvoří osobnosti, které jsou v Česku nebo na Slovensku poměrně známými. Máme tu populárního streamera z Twitche, člena sboru Státní opery, Miss sympatie z roku 2021, zrzku z Love Islandu nebo známého fitness trenéra.

Očima diváků

„Soutěž byla naprosto nepřehledná, představování hráčů předlouhý a zbytečný. Cast nepříliš zajímavý, z těch údajných celebrit znám jen Mikýře, Ornellu a Jirešku. Moderátor bez charismatu,“ napsal o začátku třetí sezóny Kulmon na ČSFD.

Pro každého originálního Survivalistu utrpění,“ hodnotí moviechecker. „Soutěžící mají nachystané prkna na přístřešek, deky na spaní, aby v Dominikánské republice náhodou nezmrzli. Je vidět, že všichni mají nachystané náhradní oblečení na teplo i na zimu. Dokonce i přšipláště,“ dodává.