Zpívající Gosling, Schwarzenegger nebo nahý John Cena. Nejlepší momenty 96. Oscarů

Zdroj: Oscars 2024

Oscaři s pořadovým číslem 96 jsou minulostí a zcela bez ostychu je ovládnul Oppenheimer, jehož tvůrci si pro zlatého plešouna vykročili hned sedmkrát. Svého prvního ocenění se dočkala Godzilla i ukrajinský dokument a celkově jsme byli svědky celé řady zajímavých momentů. Ryan Gosling zazpíval o Kenovi, John Cena vystoupil nahý a na Michaela Keatona si vyskočili dva záporáci z Batmana.

Opening Jimmyho Kimmela

Kimmel ve svém monologu, v němž oslavoval herce a scénáristy, kteří prosadili dohodu, poukázal na několikaměsíční stávky, kvůli nimž se Hollywood (téměř) zastavil. Kimmel si také neváhal rýpnout do Donalda Trumpa, ne všechny jeho vtipy ale dopadly dobře. Útok na Roberta Downeyho Jr. a jeho minulost přilákal několik nechápavých pohledů.

Gosling jako Ken

Ryan Gosling v přímém přenosu zazpíval na Oscara nominovanou píseň I’m Just Ken, která sice nakonec neslavila vítězství, obecenstvo a diváci u obrazovek si ale jeho vystoupení velmi užili.

Čtěte také: Stallone se stal rekordmanem Zlatých malin! Dvě anticeny si odnesla Megan Fox

Godzilla na Oscarech

V kategorii speciálních efektů porazil David hollywoodské Goliáše. S náklady pouhých 15 milionů dolarů porazila Godzilla minus one podívané, jejichž rozpočet byl často desetkrát vyšší. V sedmdesátileté historii Krále monster jde o prvního Oscara pro Godzillu.

Schwarzenegger a DeVito vs. Batman

O jedno z nejvtipnějších vyhlášení se postarali pánové Arnold Schwarzenegger a Danny DeVito. Oba totiž v minulosti hráli záporáky v batmanovském snímku a doslova vražedný pohled Michaela Keatona na sebe nenechal dlouho čekat.

Nahý John Cena

John Cena se při vyhlašování držitele Oscara za kostýmy objevil na pódiu prakticky nahý. Šlo o narážku na slavný incident z roku 1974, kdy Robert Opel narušil oscarový galavečer tím, že se dorazil bez šatů.

Rekordmanka Billie Eilish

Billie Eilish a její bratr Finneas získali Oscara za nejlepší píseň What Was I Made For? z filmu Barbie. Zapsali se tak do historie jako nejmladší dvojnásobní držitelé Oscara. Billie je 22 let, jejímu bratrovi 26 let.

Streamy vyhořely

Největšími smolaři letošního ročníku byly společnosti Netflix a Apple. Tyto platformy měly celkem 32 nominací, ale večer zakončily pouze s jednou soškou. Tu získal Netflix za svůj krátký film Podivuhodný příběh Henryho Sugara. Zajímavostí je, že se jedná o prvního Oscara v kariéře režiséra Wese Andersona, který ani nedorazil.

Al Pacino a Oppenheimer

Al Pacino měl podle tradice nejprve připomenout všechny nominované v kategorii nejlepšího filmu roku. Pacinovi se do toho zjevně nechtělo, protože okamžitě sáhl po obálce a oznámil, že vítězem se stal Oppenheimer. Pro jistotu vítěze vyhlásil na dvakrát. Cenu na pódiu převzala početná skupinka.