Netflix uvede sci-fi trilogii, která se svezla na úspěchu Hunger Games. Dočkáme se už zkraje dubna

Zdroj: 20th Century Fox

Celovečerní debut Wese Balla, Labyrint: Útěk, se v roce 2014 stal příjemný překvapením. Adaptace populárního young adult románu Jamese Dashnera navázala na úspěch slavnějších Hunger Games, pak ale přišly na řadu další dvě pokračování… A ta už tolik radosti nepřinesla. Kompletní trilogii zkraje dubna uvede Netflix.

Vše začíná okamžikem, kdy se Thomas, mladík bez vzpomínek na svou minulost, probudí v tajemné osadě obklopené vysokými zdmi. Zjišťuje, že je součástí společenství chlapců, kteří se řídí přísnými pravidly a jejichž cílem je zdolání bludiště, které je obklopuje. Thomas se snaží rozluštit záhadu jejich uvěznění, zatímco jejich spojenectví jsou podrobena zkoušce.

Zdroj: 20th Century Fox

Čtěte také: Městečko, ze kterého není cesty ven. Netflix uvede jeden z nejtajemnějších seriálů současnosti

Labyrint: Útěk (2014)

Od samého začátku jsme vtaženi do děje plného napětí a tajemna. Wess Ball servíruje skvělé neotřelé nápady (inspirace Kostkou a Hunger Games se ale nezapře), perfektní krvežíznivé mutanty, neskutečně zdařilý labyrint a úžasnou hudbu, která moc hezky doplňuje akci. Postavy jsou sympatické a některé z nich ztvárňují opravdu velmi talentovaní herci. Film končí cliffhangerem, za který by se nemusela stydět ani nejlepší epizoda Ztracených.

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015)

Druhý díl přináší pro hrdiny obtížnější situace, než které je čekali v bludišti. Dojde i na poznání mnoha nových postav, které prošly podobnou zkouškou. Zažijeme i vícero akce, jelikož se vše netočí jen na tom jednom samém místě. Především dojde k jedné nečekané události u jedné z hlavních postav. Je to sice další z filmů pro mladou populaci, přesto svou cílovou skupinu uspokojí asi tak z poloviny. Mdlá režie a dialogy ustupují do pozadí, protože filmu dominuje hlavně audiovizuál.

Labyrint: Vražedná léčba (2018)

Úvodní akční scéna nás hned vtáhne do příběhu. Je fajn, že snímek na nic nečekal a hned divákovi naznačil, jakým směrem se bude poslední díl ubírat. Finále young adult fantasy série lehce spravilo náladu po průměrném druhém dílu. Platí to i pro režiséra Wese Balla, jenž ve třetím filmu prokázal, že zvládá akci, má hudební sluch, díky němuž ví, v jakých situacích má znít ta a ta hudba, a přichází s nápaditými momenty.

Všechny tři filmy uvede Netflix v pondělí 1. dubna.

Zdroj: 20th Century Fox