Krvák natočený z pohledu vraha nadchnul kritiky. Trailer a recenze nového slasheru slibují brutální jatka

Zdroj: Shudder Films

Málokdy (jestli vůbec) se v hororech stává, že bychom sledovali dění z pohledu vraha. S originálním konceptem přišel debutující režisér a scénárista Chris Nash, jehož In a Violent Nature brzy zamíří do amerických kin a posléze také na Shudder. Film se představil v téměř až dokumentárním traileru a už nyní ho doprovázejí nadšené ohlasy kritiků.

Johnny, ne Jason

Když je ze zřícené požární věže v lese vyjmut medailon s hnijící mrtvolou Johnnyho, je jeho tělo vzkříšeno a on ho chce za každou cenu získat zpět. Nemrtvý golem se zaměří na skupinu teenagerů, kteří jsou za krádež zodpovědní. V rámci svého poslání získat předmět zpět je metodicky jednoho po druhém vraždí – spolu s každým, kdo se mu postaví do cesty.

Čtěte také: Městečko, ze kterého není cesty ven. Netflix uvede jeden z nejtajemnějších seriálů současnosti

Kritika chválí

Film má v současné době na serveru Rotten Tomatoes působivých 93 % kladných recenzí z celkového počtu třiceti.

Web Bloody Disgusting film označil za „fascinující experiment v žánru artového hororu, který působí spíše jako minimalistický film o životě s ponurým, krvavým nádechem.“

Takový slasher jste ještě neviděli a pravděpodobně už nikdy neuvidíte. Je to fascinující umělecký experiment a fanoušci žánru by se na něj rozhodně měli podívat,“ uvádí v recenzi web Gizmodo.

Hodnocení IGN slibuje extrémně krvavou podívanou: „Ačkoli film postrádá příběh a postavy, nic z toho jí neubírá na celkovém zážitku. Pokud jste však přišli kvůli hojnému množství praktických stříkanců, Johnny a jeho tažné háky opravdu natřou les na červeno.“

„Pro ty (jako já), kteří strávili mládí u kazet s Pátkem třináctého, bude film návratem do známých končin i závanem čerstvého vzduchu. Slibuji, že nikdy neuvidíte konejšivější film, ve kterém by došlo k několika useknutím hlavy,“ píše Oscar Goff ze serveru Boston Hassle.

In a Violent Nature vezme útokem americká kina už 31. května. Uvedení v českých kinech se momentálně neplánuje.

Zdroj: Shudder Films