Na Gympl a Vejšku naváže třetí film! Známe první podrobnosti

Zdroj: Falcon

Volné pokračování úspěšných snímků Gympl (2007) a Vejška (2014) ponese název Džob a začne se natáčet letos na podzim. Připravovaný film režiséra Tomáše Vorla st. získal od Pražského audiovizuálního nadačního fondu milion korun a odhaleny byly další podrobnosti.

O čem bude Džob

Kamarádi Petr a Michal, kteří se spolu znají už od gymplu, žijí naprosto rozdílné životy: jeden se již usadil, má dobře placenou práci a rodinu, druhý je samotář s nenaplněnými uměleckými ambicemi. Stále je ale spojuje jejich vášeň pro graffiti.

„Džob není snímek, je to sociální groteska ze současnosti. Drsná, smutná i rozpustilá. Nyní jsme ve fázi hledání peněz, herců a lokací. Až to všechno najdeme, tak to natočíme. A premiéra nejdřív na podzim 2025,“ uvedl režisér pro heyfomo.cz.

Kdo v něm bude hrát

Profil filmu se již objevil například v databázi Kinoboxu, kde pochopitelně figurují jména představitelů hlavních rolí – Tomáše Vorla ml. a Jiřího Mádla. Z předešlých dílů by se pak měli vrátit Jenovéfa Boková a Jan Kraus v roli starého Kolmana.

Praha bude hrát důležitou roli

„Prahu ukážeme jako zajímavé evropské město z hlediska street artu. Street art, podobně jako v Berlíně, je zde na vysoké úrovni, a to může být pro mladé domácí i zahraniční publikum poměrně lákavou nabídkou pro návštěvu Prahy,“ uvedl producent Miloslav Šmídmajer.

„Vybrali jsme moderně postavené komplexy s důrazem na zajímavou architekturu tak, aby bylo vidět, že i nové stavby v Praze stojí za pozornost,“ dodal Šmídmajer. Snímek se začne natáčet v pražských ulicích letos na podzim.

Gympl a Vejška

Zatímco první komerčně úspěšný díl doslova zlidověl a dodnes je velmi oblíbeným, Vejška zůstala ve stínu svého předchůdce. I tak ale mohla diváka překvapit svým svižným tempem a hravou prací se stylistickými prostředky. Oba filmy jsou zdarma na Youtube kanále režiséra Vorla, ve své nabídce je má i Netflix. Gympl najdeme také na streamu Voyo.