Příběh ženy, která na rodičovské začala pít. Tereza Ramba se mění v trosku

Zdroj: Bontonfilm

Režisér úspěšného snímku Úsměvy smutných mužů, Dan Svátek, přivede v červenci na plátna kin Zápisník alkoholičky, který je inspirovaný stejnojmennou knihou a příběhem Michaely Duffkové. Společnost Holiday Films představila první trailer, ve kterém se Tereza Ramba mění z krásky v trosku.

Zápisník alkoholičky je adaptací stejnojmenné autobiografické knihy (původně blogu) Michaely Duffkové. Ta se v ní rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě.

Čtěte také: Netflix uvede film o české sportovkyni, která skončila u porna! Hraje ji princezna zakletá v čase

Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypadal první rok po ní? Všechny odpovědi přinese snímek režiséra Dana Svátka, tvůrce Úsměvů smutných mužů.

V hlavní roli snímku, který bude součástí osvětové kampaně, se představí Tereza Ramba. Společně s premiérou bude představena také výstava s příběhy žen, které si závislostí na alkoholu prošly. Podle Svátka je ženský alkoholismus téma, o němž se příliš ve společnosti nemluví.

Film má premiéru v kinech 11. července.