Temný případ je u konce. Poslední díl Noční krajiny se podle diváků hrubě nepovedl

Temný případ rozdělil diváky na dva tábory.

Zdroj: HBO Max

Začalo to slibně, ale pak to šlo od desíti k pěti. Temný případ: Noční krajina je po šesti epizodách u konce a reakce diváků na finálový díl na sebe nenechaly dlouho čekat. Na ČSFD jde o nejhůře hodnocenou epizodu celého seriálu.

49 % na ČSFD

Zatímco všechny epizody předešlých řad se udržely na ČSFD v červených číslech, některé díly Noční krajiny atakovaly pouhých 60 %. Finálový šestý díl dokonce klesnul pod hranici padesátky. A není se čemu divit. Kritičtější komentáře převažují nad těmi méně kritičtějšími.

Čtěte také: Na Netflix přichází oblíbený horor o zabijáckých liánách! Produkoval ho Ben Stiller

„Těžko si představit, že by něco s Jodie Fosterovou bylo tak hrozné. Každý aspekt této sezóny je po poměrně zajímavé první epizodě směšný. Dál už to šlo úplně do háje se špatnými hereckými výkony, špatnou kamerou, špatným střihem a směšným scénářem,“ hodnotí po závěru řady molcan2 na ČSFD.

Nedotažený závěr se nelíbí také uživateli s přezdívkou DwayneJohnson: „Potenciál to mělo jako hrom, ale bohužel zůstalo (opět) jen u polovičatého pokusu, za což může hlavně poslední díl, který a to řeknu velmi diplomaticky, se hrubě nepovedl. Takové rozuzlení si mohli tvůrci odpustit…“

„Názorná ukázka toho, jak mít všechny parametry pro kvalitní seriál a utopit ho v klišé, plytkosti a „díky“ scénáři udělat i z dobrých herců přehrávající trápení. Režie těžce nezvládnutá. Zachraňovala to aljašská (islandská) atmosféra a začátek seriálu, který nastínil poměrně zajímavou zápletku,“ píše ve svém hodnocení merit1.

Recenze Noční krajiny na Kinoboxu

Martin Svoboda nadělil nové řadě Temného případu nadprůměrných 85 %. „Nekonečná polární noc vás vtáhne a nepustí. Temný případ se napočtvrté nebojí odhodit přebytečnou zátěž a rozvíjet silné stránky původního fenoménu. Dokonce se nezdráhá přijít s dostatkem nových nápadů, aby nás u Noční krajiny ani nenapadlo, že jde jen o dojení úspěchu. Seriál se jevil být ve slepé uličce, po času stráveném s Jodie Foster však budete toužit po pokračování.“ Celou recenzi si můžete přečíst v tomto odkazu.

Nejsledovanější epizoda sezóny

Finále Noční krajiny přilákalo k obrazovkám 3, 2 milionů amerických diváků a jde tak o nejvyšší sledovanost celé šestidílné sezóny. Oproti první epizodě seriál zaznamenal nárust o 58 %, za což zřejmě vděčí velmi kladným zahraničním ohlasům. Noční krajinu hodnotilo na agregátoru recenzí RottenTomatoes přes 300 kritiků, přičemž 92 % z nich ji dalo palec nahoru.