Netflix vypráví o sektě, která propojila náboženství s fenoménem UFO! Dokusérii můžete vidět už nyní

Raël: Mimozemský prorok byl uveden s českým dabingem.

Zdroj: Netflix

Dokumentární seriál o kontroverzní sektě, která propojila náboženství s fenoménem UFO, přistál v nabídce Netflixu. Zazní v něm rozhovory se stoupenci, kritiky i se samotným Raëlem. Podívejte se na česky dabovaný trailer přímo na stránkách Netflixu, případně v originálním znění dole v článku.

Raëliáni je náboženské hnutí, intenzivně propagované po celém světě svým zakladatelem, francouzským hudebníkem, novinářem a motoristou Raëlem od roku 1974. V současnosti sdružuje odhadem 60 000 členů v 90 zemích.

Čtěte také: Poznejte příběh nejslavnější pornohvězdy světa! Netflix uvedl žhavý trailer očekávaného seriálu

Raël v 70. letech 20. století tvrdil, že se setkal s mimozemšťany zvanými Elohimové. V médiích pak šířil jejich poselství a získal si řadu oddaných stoupenců. Potom ale své následovníky požádal o peníze a lidé o jeho motivech začaly pochybovat.

Po šokujícím rozhovoru v televizi čelila sekta podezření z pochybných sexuálních praktik. V roce 2022 Raël s biochemičkou Brigitte Boisselierovou lobboval v Americe za klonování lidí. Údajné zrození Evy v roce 2002 přitáhlo pozornost právníků i médií.

Ve čtyřdílném dokumentu zazní rozhovory se stoupenci, kritiky sekty i se samotným Raëlem. Režisérem francouzského titulu je Antoine Baldassari, který se v minulosti podílel na vzniku S kuchařem kolem světa.

Raël: Mimozemský prorok je na Netflixu od 7. února.

Zdroj: Netflix