Odvážná sci-fi ukáže cestování časem i záhadná monstra. Po traileru budete chtít vidět víc

Zdroj: Warner Bros.

Film o cestování v čase Taklee Genesis bude v Thajsku distribuovat společnost Warner Bros, a stane se tak prvním thajským filmem, o který se hollywoodské studio v zemi postará. Jak prozrazuje první trailer, diváci se mohou těšit na vizuálně strhující podívanou, ve které nebude nouze o záhadná stvoření ani technologie budoucnosti.

Během vietnamské války vybudovala americká armáda v táboře Ramsun velkou výzkumnou stanici, o níž se proslýchalo, že je místem experimentů s cestováním v čase. Film se odehrává v různých časových obdobích, od prehistorického Ban Chiangu, který je dnes na seznamu světového dědictví UNESCO, až po 100 let v budoucnosti.

Čtěte také: Porcování krokodýla v dystopické pustině. Akční nářez z konce světa má brutální trailer

Příběh filmu vychází ze zájmů thajského režiséra Chookiata Sakveerakula o vědu a historii. Mezi jeho nejznámější tituly patří 13: hra smrti (2006), na akčním Duchu boje (2008) se podílel jako scénárista.

„Taklee Genesis zasahuje do žánru, který se na velkém plátně v Thajsku dlouho neobjevil,“ řekl Henry Tran, generální ředitel společnosti Warner Bros Thailand. „Příběhové pojetí má asijskou příchuť, což je pro Warner Bros Thailand výzva, aby pomohla přiblížit tento kvalitní film thajskému publiku a propojila tak uměleckou hodnotu filmu mimo národnostní hranice.“

Film má thajskou premiéru 1. května 2024.

Zdroj: Warner Bros.