Sériový vrah Ripley přichází na Netflix! Tvůrcem seriálu je legendární scénárista Schindlerova seznamu

Andrew Scott je Tom Ripley.

Zdroj: Netflix

Pokud znáte klasický příběh o Tomu Ripleym, pak vám černobílé záběry z traileru, na nichž proslulý podvodník a sériový vrah mění pas, vítá italské detektivy u svých dveří a stojí na malé lodi uprostřed oceánu, napoví, jakých zvratů se seriál dočká.

Tom Ripley, podvodník živořící na počátku 60. let v New Yorku, je najat bohatým mužem, aby odcestoval do Itálie a pokusil se přesvědčit jeho syna, aby se vrátil domů. Přijetí zakázky je pro Toma prvním krokem ke složitému životu plnému podvodů a vražd. Minisérie vychází z bestsellerových románů Patricie Highsmithové.

Čtěte také: Orlando Bloom jde přes mrtvoly! V akčním thrilleru musí ochránit rodinu za každou cenu

Talentovaný pan Ripley vzbudil už při své knižní premiéře v roce 1955 pozornost, která rostla úměrně s časem. Vyjádřil autorčinu představu o morálce světa s úplností, k níž se vlastně nemuselo nic dodávat. Fascinoval však Highsmithovou i její čtenáře natolik, že v sedmdesátých a devadesátých letech následovaly další příběhy.

Tvůrcem seriálu je legendární scénárista Steven Zaillian, který se v minulosti podílel na Schindlerově seznamu, Gangů New Yorku nebo Fincherově verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. V hlavních rolích se představí Andrew Scott, Dakota Fanning a Johnny Flynn.

Ripley má premiéru na Netflixu 4. dubna.

Zdroj: Netflix