Dánské Statečné srdce s Madsem Mikkelsenem! Trailer představil historickou řežbu

Film uvidíme za měsíc v kinech!

Zdroj: Nordisk Film Den.

Nejvěhlasnější dánští tvůrci současnosti přicházejí s historickým dramatem The Promised Land (Bastard). Mads Mikkelsen se v něm ujímá role dánského průzkumníka Ludviga Kahlena, který se vydal dobýt drsné dánské vřesoviště se zdánlivě nemožným cílem – vybudovat kolonii ve jménu krále.

Režisérem snímku je Nikolaj Arcel, známý převážně jako scénárista výborných dánských případů Oddělení Q (Žena v kleci, Zabijáci, Vzkaz v láhvi, Složka 64). Společně s ním se na scénáři podílel uznávaný Anders Thomas Jensen, tvůrce Rytířů spravedlnosti a Adamových jablek.

Čtěte také: Černého Hannibala v Tunisku nechtějí. Netflix čelí nařčení z falšování historie

V Dánsku 18. století se kapitán Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) – hrdý, ambiciózní, ale zchudlý válečný hrdina – vydává zkrotit rozlehlou, neobyvatelnou zemi. Snaží se začít pěstovat zemědělské plodiny, vybudovat jménem krále kolonii a získat pro sebe šlechtický titul.

Tato krásná, ale zapovězená oblast je shodou okolností také pod vládou nemilosrdného Frederika de Schinkela, protřelého šlechtice, který si uvědomuje, jakou hrozbu Kahlen představuje pro jeho moc.

The Promised Land (Bastard) se podívá na plátna českých kin 18. ledna, už nyní ale film doprovázejí nadšené recenze. Film měl premiéru letos na festivalu v Benátkách, a nedávno si odnesl tři ceny z Evropských filmových cen za nejlepšího herce, kameru a kostýmy. Martin Pomothy (POMO) z ČSFD označil snímek za „Dánské Statečné srdce aneb všechno, co si od historického dramatu s Madsem Mikkelsenem můžeme přát.“

Zdroj: Nordisk Film Den.