Štědrovečerní pohádka Klíč svatého Petra rozdělila diváky. Recenze ji zadupala do země

Jak jste spokojeni s novou pohádkou?

Zdroj: Česká televize

Letošní štědrovečerní pohádkou České televize byl Klíč svatého Petra. Toho divákům přinesl Karel Janák, tvůrce nejen oblíbených Snowboarďáků a Rafťáků, ale také štědrovečerních pohádek Jak si nevzít princeznu a O vánoční hvězdě. První česká recenze ale nemá s jeho novinkou žádné slitování, a samotní diváci se ve svých názorech rozcházejí.

O první českou recenzi vánoční pohádky Klíč svatého Petra se postaral Martin Svoboda z Kinoboxu. Snímku nadělil pouhých 30 %, a ve svém textu si nebral servítky vůbec s ničím. Tvůrce pohádky označil za lenochy.

Čtěte také: Ultimátní přehled vánočních filmů

„Jde o veletrh klišé a okoukaných motivů, které jsou bez ladu a skladu naházeny na sebe. Film o kus lépe vypadá, protože je na něj vyčleněno dost prostředků a technologie došla tak daleko, že je levné a snadné dosáhnout určité úrovně. Všechna aktivní tvůrčí rozhodnutí však byla učiněna výhradně ve jménu lenosti, nezájmu a snahy rychle to odbýt. A pokud někdo říká, že ne, tak to je možná ještě smutnější.“

Hodnocení diváků už je samo o sobě o něco veselejší, přesto ne všichni označili novou pohádku za alespoň průměrnou. Klíč svatého Petra prozatím ukazuje 59 % v uživatelském hodnocení, přičemž jedním z největších fanoušků se zřejmě stal Dadinn11, který Janákově novince nadělil hezkou osmičku z deseti:

Po dlouhé době Vánoční pohádka, u které jsem se pohodově bavil. Chemie mezi postavami, klasické pohádkové prvky a příjemné kulisy, které však vidíme v českých pohádkách snad každý rok. Věřím, že letos tady máme něco, co by nemuselo upadnout do propadliště zapomnění.“

Zdroj: Česká televize