Mrtví vstávají z hrobů a vracejí se domů. Trailer na zneklidňující severský horor bere dech

Zombie zase trochu jinak.

Zdroj: Neon

V horkém letním dni v Oslu se záhadně probudí mrtví a tři rodiny se ocitnou v chaosu, když se k nim vrátí jejich zesnulí blízcí. Kdo jsou a co chtějí? Severský snímek Handling the Undead, jež je adaptací stejnojmenného románu od autora knihy Ať vejde ten pravý, se představil v neuvěřitelně zneklidňujícím traileru, který neudělá dobře po těle žádnému rodičovi.

Handling the Undead je adaptací hororového románu z roku 2005 od švédského spisovatele Johna Ajvide Lindqvista (Ať vejde ten pravý), přeložený do angličtiny v roce 2009. Kniha se točí kolem nevysvětlitelné reanimace tisíců nedávno zesnulých lidí ve Stockholmu.

Čtěte také: Tvor žijící ve sklepení promlouvá k mrtvým! Trailer představuje čarodějnický horor od tvůrců TO

Za neobvykle horkého letního dne v Oslu obklopí město podivné elektrické pole, městem se rozšíří hromadná migréna, a elektronika začne bláznit. Podivná událost však probudila ze smrti nedávno zesnulé. Snímek vypráví příběh o třech rodinách a jejich bolestivých ztrátách.

Mahler (72) a jeho dcera Anna truchlí nad příliš brzkým odchodem vnuka, Tora (86) se v pohřebním ústavu naposledy loučí se svou ženou a čtyřčlenná rodina čelí životu bez manželky a matky.

Film má norskou premiéru 9. ledna 2024. Uvedení v Česku zatím není v plánu.

Zdroj: Neon